Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

AKTIVNOSTI

2020.
  • Posjet OŠ Grabrik, Karlovac, i izrada individualiziranog Programa održivog razvoja, 7./8. 1.2020., Petra Peleš, Jelena Likić
  • Posjet OŠ Mate Lovraka, Kutina, i izrada individualiziranog Programa održivog razvoja, 8./9. 1.2020., Petra Peleš, Jelena Likić
  • Posjet OŠ Gornja Vežica, Rijeka, i izrada individualiziranog Programa održivog razvoja, 13./14.1.2020., Kristina Duvnjak
  • Posjet OŠ Vidikovac, Pula, i izrada individualiziranog Programa održivog razvoja,15./16.1.2020., Kristina Duvnjak
  • Posjet OŠ Kneževi Vinogradi, Kneževi Vinogradi, i izrada individualiziranog Programa održivog razvoja, 20./21.1.2020., Jelena Likić i Igor Ivanek
  • Posjet OŠ „Dobriša Cesarić“, Požega, i izrada individualiziranog Programa održivog razvoja, 22./23.1.2020., Jelena Likić i Igor Ivanek
  • Posjet OŠ "Vladimir Nazor", Neviđane, i izrada individualiziranog Programa održivog razvoja, 27./28.1.2020., Kristina Duvnjak
  • Posjet OŠ Zrniskih i Frankopana, Otočac, i izrada individualiziranog Programa održivog razvoja, 29./30.1.2020., Kristina Duvnjak
  • Održano predavanje o aktivnostima udruge Bioteka kao volonterski doprinos u društveno-korisnom projektu „FER rješenja za bolju zajednicu“, 14. siječnja 2020., Antonio Svorenji
  • Snimanje 5 priloga o zanimljivostima iz prirode za emisiju „Zavrti zvrk“ za Hrvatski radio, 1. program, siječanj – veljača 2020., Kristina Duvnjak
  • Provedena ornitološka istraživanja za potrebe izrade Glavne ocjene Urbanističkog plana uređenja 41 - sportsko-rekreacijskog centar (motokros staza i streljana) u Barbatu (R6r), Otok Rab, 31.1.-1.2. 2020., Petra Peleš
  • Intervju o STEM radionicama za časopis „Bug“, 3. veljače 2020., Kristina Duvnjak
  • Održane dvije radionice iz ciklusa „Mladi za okoliš“ s volonterima, mladima i općom javnosti o participaciji u upravljanju i korištenju javnih dobara iz područja okoliša i prirode u gradu Zagrebu, 13. 2. i 5.3. 2020., Antonio Svorenji, Kristina Duvnjak, Petra Peleš
  • Posjet OŠ Lapad, Dubrovnik, i izrada individualiziranog Programa održivog razvoja, 17./.18.2.2020., Jelena Likić, Petra Peleš
  • Posjet OŠ Kistanje, Kistanje, i izrada individualiziranog Programa održivog razvoja, 19./20.2.2020., Jelena Likić, Petra Peleš
  • Posjet OŠ Borovje, Zagreb, i izrada individualiziranog Programa održivog razvoja, i 25. 2. 2020., Kristina Duvnjak
  • Izrada 3 edukativne publikacija o leptirima, obadima i vretencima u suradnji za naručitelja Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Vukovarsko-srijemske županije
  • Izrada 5 edukativnih radionica za rad s učenicima osnovnih i srednjih škola, Naručitelj: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije
  • Gostovanje u emisiji „Reportersko javljanje“ u okviru aktivnosti projekta Panda 4, najava okruglog stola: „Izazovi i prilike u razvoju potencijala darovite djece – Udruge i škole kao saveznici u odgojno-obrazovnom radu“, Radio Sljeme, 23. lipnja 2020.,
  • Intervju o Biotekinim videomaterijalima „Biotekine kućne, znanstvene radionice“ za internetski portal „Poslovni dnevnik“, 15. travnja 2020.
  • Izrada koncepta i teksta za brošure: Vretenca Spačvanskog bazena, Obadi Spačvanskog bazena, Leptiri Spačvanskog bazena, Biljne vrste Spačvanskog bazena, Biološka raznolikost Spačvanskog bazena
  • Najava okruglog stola: „Izazovi i prilike u razvoju potencijala darovite djece –Udruge i škole kao saveznici u odgojno-obrazovnom radu“, Dobro jutro, Hrvatska, Hrvatska televizija 1. program, 24. lipnja 2020.
  • Pridruživanje Inicijativi za snažno civilno društvo i slanje dopisa nadležnim institucijama povodom reakcije Vlade RH na mjere za spas OCD-a tijekom epidemije koronavirusa u RH
  • Radni (online) sastanak dionika u okviru projektu UrbanM, 17. lipnja 2020.
  • Radni sastanak za poticanje bilateralne suradnje (Online Matchmaking Event) u okviru Fonda za aktivno građanstvo u Republici Hrvatskoj, 24. travnja 2020.
  • Snimanje radionice u udruzi Bioteka o širenju koronavirusa za javljanje uživo u emisiju Dobro jutro, Hrvatska, Hrvatska televizija 1. program, 15. lipnja 2020.
  • Sudjelovanje u anketnom istraživanju European Marine Bord Communication Panela (https://www.marineboard.eu/embcp) na temu kako informacije vezano za znanosti o moru pronalaze put prema široj javnosti, 28. svibanja 2020.
  • Sudjelovanje u anketnom istraživanju koje se provodi u sklopu projekta “Podrška razvoju i širenju rada s mladima u Hrvatskoj” kojeg provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uz podršku Europskog socijalnog fond, 28. svibnja 2020
  • Udruga Bioteka je, zajedno s udrugama Eko Zadar, Društvo istraživača 20 000 milja, udruga za očuvanje bioraznolikosti „Aurelia“, Moj otok i Mavena – 36 njezinih čula podnijela Gradonačelniku Grada Zadra Apel za ukidanje Odluke o poništavanju Javnog natječaja za financiranje udruga iz područja zaštite okoliša na području Grada Zadra za 2020. godinu, 17. travnja 2020.
  • Započet volonterski kamp „Šikaro, otvori se!“ u PP Učka 2020., Podmaj, Park prirode Učka
  • Proveden volonterski kamp „Šikaro, otvori se!“ u PP Učka 2020., Podmaj, PP Učka 1. 7. - 24. 7.2020., Petra Peleš, Jelena Likić
  • Reportaža o Volonterskom kampu na Učki u emisiji Dobro jutro, Hrvatska 14. srpnja 2020., Petra Peleš
  • Reportaža o Volonterskom kampu na Učki u Dnevniku HRT-a 15. srpnja 2020., Petra Peleš
  • Organizacija i provedba dvotjednog STEAM kampa za osnovnoškolsku djecu u , od 24. kolovoza do 4. rujna 2020., Antonio Svorenji
  • Proveden prstenovački kamp u PP Učka 2020., Rovozna, PP Učka 17. 8. - 30. 9.2020., Petra Peleš

U sklopu suradnje na projektu „Stavi pravu stvar na svoje mjesto“ sudjelovali smo na javnim događanjima održanima u Gradu Zagrebu s programom radionica sljedećih datuma: 7.9.2020. Dan hrvatskih voda, 22.9.2020. Europski dan bez automobila, 25.9.2020. Svjetski dan čistih planina, 30. 9.2020. Svjetski dan mora

• Održana STEM edukacija za odgajateljice vrtića Čarobna kućica, Zagreb, 26. rujna 2020., Kristina Duvnjak
  • Održane dvije STEM radionice u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, 28. rujna 2020., Antonio Svorenji
  • 10.2020. održali smo dvije STEM radionice u II. OŠ Čakovec u sklopu projekta „STEM radionice u Čakovcu“ financiranog sredstvima Grada Čakovca
  • 11.2020. održali smo radionicu za mlade iz projekta „Mladi za održivi razvoj“ sufinanciranog sredstvima Grada Zagreba
  •  27. listopada održali smo edukaciju turističkih vodiča UTV-a „Mihovil“ o prirodnoj baštini Šibensko-kninske županije u sklopu projekta „U ZAJEDNICI S PRIRODOM – interpretacijom prirodne baštine do održivog razvoja turizma“
2019.
2018.
2017.
2016.
2015.
2014.
2013.
2012.
2011.
2010.

Općenite informacije

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti
Vladimira Preloga 7, 10 000 Zagreb

OIB: 55178657512
IBAN: HR6723400091110426699, Privredna banka Zagreb d.d.
Godina osnutka: 2010.

Publikacije