Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Besplatna radionica o projektima zaštite okoliša i prirode za mlade u Bioteki

Započeo je projekt „Mladi za okoliš 2“ i pravo je vrijeme da se aktiviraš te da zajedno riješimo aktualne lokalne društvene i okolišne probleme! Želiš li biti aktivan/na građanin/ka koji/a propituje, kreira, pridonosi i oblikuje društvo u kojem se nalazi? Želiš li realizirati vlastitu ideju ili projekt te zaštititi okoliš i prirodu, ali ti treba mogućnost ili stručno mentorstvo? Uloži vrijeme i trud u svoju edukaciju i informiranost i prijavi se na besplatnu radionicu Bioteke u četvrtak, 13.veljače 2020. u 18h!

Nakon srodnih projekata 2018. i 2019. te održanih radionica u Vukovaru, Zadru, Gospiću, Daruvaru, Ogulinu, Čakovcu, Labinu, Puli, Dubrovniku, Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Splitu i Koprivnici Bioteka se i dalje želi družiti s mladima s ciljem društvenih promjena i aktivnog sudjelovanja mladih u zaštiti okoliša i prirode. Ovaj put ostajemo u Zagrebu i želimo podijeliti svoja pozitivna iskustva rada s mladima, rezultate njihovih projekata te educirati, informirati i inspirirati mlade da ostvare vlastite ideje i pokrenu projekt u zaštiti okoliša i prirode!


Uz rasprave o brojnim aktualnim temama (zaštita okoliša i prirode i održivi razvoj, zeleni poslovi kao poslovi 21. stoljeća, procjena utjecaja na okoliš i sl.), na radionici ćeš naučiti prepoznati lokalne okolišne probleme te ćeš saznati koje su tvoje mogućnosti i što sve možeš napraviti da ih, uz naše mentorstvo, riješiš!


Cilj projekta „Mladi za okoliš 2“ je osnažiti mlade za aktivno sudjelovanje u prepoznavanju i rješavanju pitanja zaštite okoliša i prirode u lokalnoj sredini, a to ćemo ostvariti zajedničkom suradnjom te suradnjom i uključivanjem mnogih info centara te udruga i klubova mladih i za mlade.

Sudjelovanjem u projektu ćeš se informirati i educirati o važnim pitanjima u zaštiti okoliša i prirode, povećati vlastita znanja i vještine, možeš proći kroz proces razumijevanja, pisanja i provođenja vlastitog projekta, dobiti iskustvo samostalnog rada na projektima, a svime time i povećati svoju zapošljivost.

Vrijeme: četvrtak, 13.2.2020. u 18h (predviđeno trajanje radionice je 2h)
Mjesto: Bioteka, Vladimira Preloga 7 (karta)
Ako imaš između 15 i 30 godina prijaviti se možeš na poveznici: poveznica

Projekt je sufinanciran sredstvima proračuna Grada Zagreba.

Slikovni rezultat za grad zagreb grb