Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Besplatne edukativne radionice Udruge Bioteka u Maksimiru

Stiglo nam je vruće ljeto, a sredinom lipnja i ljetni školski praznici. Kako biste svojoj djeci omogućiti da jedan dio ljetnih praznika provedu u zabavnim i edukativnim aktivnostima, prijavite ih na Biotekine besplatne radionice u Maksimiru!

2

Kroz igre, samostalan te grupni rad djeca će u hladu maksimirskog parka steći znanja o prirodnim bogatstvima i opasnostima invazivnih vrsta te se zabaviti razlikovanjem vrsta drveća Parka i raspravljati o cijenama funkcioniranja modernog društva unutar usluga ekosustava. Radionice se odvijaju u trajanju od 3 sata, od 9:00 do 12:00 (ili od 8:00 do 11:00), a sudjelovanje je potpuno besplatno.

Zbog ograničenog broja polaznika obavezne prijave ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Također, na radionice opisane niže se osim djece mogu prijaviti i svi mladi, roditelji sa ili bez pratnje djece, umirovljenici, samci, bake, djedovi i ostali do sada nespomenuti u popodnevnim terminima prema dogovoru. Za prijavu, zainteresiranost i sve dodatne informacije se slobodno javite na mail edukacija@bioteka.hr ili tel. 098/1744-771 kako bismo oformili grupe po Vašim željama i interesima.

3

Besplatne edukativne radionice u Maksimiru

  1. Zeleni divovi grada

Upoznajte najčešće vrste ovih prekrasnih, zelenih divova grada – stabala! Odredite sami, uz pomoć jednostavnog slikovnog ključa, vrste stabala te upoznajte neke mitološke aspekte odnosa čovjek – stablo.

  1. Ima li priroda cijenu?

Kako procijeniti vrijednost parka Maksimir? Kako izgraditi održivu zajednicu u kojoj imamo sve što nam treba, a da ne ugrožavamo prirodu i okoliš? To je tema ove (složene) društvene igre. Odvaži se i zaigraj!

  1. U tijeku je invazija!

Invazivne strane vrste velik su problem bioraznolikosti koji još uvijek nije dovoljno prepoznat. Koliko invazivnih vrsta poznajete? Na ovoj radionici, među ostalim, saznajte kako možete doprinijeti zaštiti prirode i okoliša od ovih opasnosti.

  1. Skrivene tajne prirode

Upoznajte pobliže smeđeg medvjeda i barsku kornjaču! Saznajte odgovore koje tajne kriju travnjaci, šume i iskusite čari prave „terenske“ radionice. Otkrijte važnost i mogućnosti bioraznolikosti parka Maksimir na ovoj radionici!