Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Besplatne znanstvene radionice u Malom Lošinju

Udruga Bioteka po peti put dolazi u Mali Lošinj i provodi dvije znanstvene radionice u sklopu projekta „Ljetni znanstveni kamp 2018. u Malom Lošinju!“. Imate li kod kuće malog znanstvenika, prirodnjaka ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od znanstvene enciklopedije i ne znate što biste s njim, pružite mu priliku da otkrije blaga kemije i prirode s nama!

Pozivamo svu zainteresiranu djecu od 6 do 12 godina da nam se pridruže na našim zabavnim edukativno-znanstvenim radionicama 9. i 10. srpnja 2018. na otvorenom prostoru u šumi iza Dječjeg vrtića Cvrčak (lokacija – https://goo.gl/maps/9nKYVNyGLQQ2).

Ovim projektom se znanost želi približiti i popularizirati najmlađem uzrastu kroz program kojeg krase različiti pokusi i radionice koje djeca rade samostalno kako bi do odgovora došla kritički i logički promišljajući, a sve uz mnoštvo didaktični osmišljenih igara, zabavnih aktivnosti na otvorenom i timskog rada djece. Na radionicama će svako dijete dobiti priliku samostalno izvesti eksperiment iz područja botanike, zoologije, svijeta molekula, čovjeka ili zaštite okoliša.

Cilj radionica je kroz različite „uradi sam” pokuse i aktivnosti te kroz igru i zabavu kakve pružaju kampovi približiti znanstvene teme djeci na zabavan način te na taj način popularizirati znanost među osnovnoškolskim uzrastom.

Radionice potiču učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad u djece te ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini).

Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 2 školska sata u što su uključeni povremeni odmori.

INFORMACIJE O RADIONICAMA

Mjesto odvijanja: šuma iza Dječjeg vrtića Cvrčak (lokacija – https://goo.gl/maps/9nKYVNyGLQQ2).

Vrijeme odvijanja:

  • ponedjeljak (9. srpnja 2018.) – 10:00 – 11:30
  • utorak (10. srpnja 2018.) – 10:00 – 11:30

Dobna skupina: 6 – 12 godina (do 15 sudionika po radionici)

Cijena: besplatno

Prijave ispunjavanjem obrasca: https://goo.gl/forms/wqnFBGlTsLutIFDP2

NAPOMENE:

  • Radionice u ponedjeljak i utorak su različite te je moguće sudjelovanje oba dana.
  • U slučaju kiše, radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću. Hvala!
  • Kontakt: petra.peles@bioteka.hr ili 091/19-22-448

Projekt „Ljetni znanstveni kamp 2018. u Malom Lošinju!“ je sufinanciran sredstvima Grada Malog Lošinja.