Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Bioteka na Znanstvenom pikniku 2013.

Nakon prošlogodišnjeg prvog Znanstvenog piknika, Udruga Bioteka i ove godine sudjeluje na Pikniku te smo za vas pripremili zanimljive i zabavne sadržaje:

Kako gore kalorije?

Hrana je naš izvor energije za život. Koliko je energije pohranjeno u pojedinim namirnicama, saznajte na ovoj prezentaciji udruge Bioteka. Ponesite svoje najdraže grickalice i spalite ih s nama, tj. zajedno ćemo izračunati njihovu kalorijsku vrijednost. 

Uhvati me ako možeš!

Svaki pravi piknik ima livadu, a na našoj će biti poprilično živahno: gradimo pravi mali i uspješni hranidbeni lanac. Treba pojesti dovoljno hrane da bi se preživjelo, a pritom se vješto skrivati od nekog tko te može pojesti. Zvuči kao izazovan zadatak. Možeš li kao žaba, skakavac ili sokol preživjeti ovakve uvjete i osigurati opstanak svoje vrste?

Ova igra traje 35 do 40 minuta, a namijenjena je djeci od 8 do 14 godina (no igru mogu igrati i djeca do 70 godina 😉 ). 

Zanimljivo, zar ne?

Osim toga, na Znanstvenom pikniku svoju ćete djecu moći predbilježiti i za ostale radionice u ponudi naše udruge koje započinju na jesen te doznati više o drugim projektima i aktivnostima udruge Bioteka te kupiti različite proizvode Udruge.

Cjelokupni program 2. Znanstvenog piknika možete pronaći ovdje, a više informacija o Pikniku možete pronaći na ovom i ovom linku.

Vidimo se na Pikniku!