Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Bioteka postala korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

 S velikim ponosom objavljujemo da smo od 1. siječnja 2018. postali korisnica institucionalne podrške stabilizaciji i/ili razvoju udruge koju dodjeljuje  Nacionalna zaklade za razvoj civilnog društva!

Cilj ovakvog tipa podrške je podići razinu održivosti udruga koje doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republci Hrvatskoj putem trogodišnje financijske i stručne podrške stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruge.

Institucionalna podrška dodjeljuje se, dakle, za obavljanje osnovne djelatnosti udruge pod uvjetom da udruga provodi kvalitetne strateške programe te prezentira smjernice svojega organizacijskog razvoja, dokazujući na taj način svoj doprinos pozitivnim promjenama u društvu.

 

Biotekini višegodišnji programi uključuju:

1. Online program informiranja i edukacije javnosti (s projektima www.biologija.com.hr i www.bioteka.hr)

2. Program “STEM radionice” (s projektima osnovnog i naprednog stupnja  koji se svakodnevno provode u Zagrebu za djecu osnovnoškolske dobi te projektima edukacije edukatora za odrasle)

3. Program “Bioteka u pokretu” (s projektima “Otljučajmo tajne živog svijeta”, “Postani i ti istraživač na jedan dan”, “Biotekin znanstveni kamp” i dr. koji se periodički tijekom godine provode u lokalnim sredinama diljem RH te s međunarodnim Erasmus+ projektima transnacionalne suradnje “MINT Exchange“)

4. Program zaštite okoliša i prirode (stručni znanstveno-istraživački program  u razvoju od studenog 2017.)

 

Četirima prezentiranim programima, i pojedinačnim projektima u okviru njih, Bioteka nastoji zaokružiti informativno-edukativnu te znanstveno-istraživačku komponentu svojega rada, čime odgovaramo na direktne potrebe naših korisnika diljem Republike Hrvatske.

Naš pristup kombinira online i offline aktivnosti, pažljivo strukturirane kako bi pružale responzivne odgovore na promjene u društvu te kako bismo istaknuli ono u čemu Bioteka kao predstavnik civilnog društva može ponuditi adekvatnu nadopunu formalnim sustavima (obrazovanja, znanosti i tehnologije, zaštite prirode i okoliša).

Svojim smo višegodišnjim i svakodnevnim djelovanjem potvrdili inovativnost, predanost, demokratičnost, inventivnost, entuzijazam i volonterizam te se pozicionirali kao svojevrstan brand na području Zagreba, ali i diljem RH. Brojem korisnika (više od 100 tisuća godišnje) višestruko premašujemo srodne organizacije te smo prepoznatljivi u medijima, školama, na društvenim mrežama i u lokalnim zajednicama, zbog čega smo također utjecajni i prepoznatljivi u hrvatskom društvu.

Pristup koji u svojemu radu primjenjujemo temelji se na obrazovanju i stručnosti naših djelatnika, članova i suradnika, s kojima u prvom redu njegujemo odnose poštovanja, uvažavanja i zajedničkog odlučivanja, a zatim i na kreativnosti, predanosti radu, visokoj motiviranosti i kontroli kvalitete našega rada.

Ova nam potpora neizmjerno mnogo znači te se našem donatoru od srca zahvaljujemo!

 

_________________________________________________________________________________

mali_rgb (1)

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Objavu ovog članka omogućila je financijska podrška Nacionalne zaklade  za razvoj civilnoga društva.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost  autorice i nužno ne izražava stajalište Nacionalne zaklade.

_________________________________________________________________________________