Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Biotekini ljetni programi za sve uzraste!

Dragi naši čitatelji i pratitelji, dolazi nam dugo i toplo ljeto puno slobodnog vremena. Nadamo se da ćete dio tog vremena provesti zajedno s nama jer ove smo godine pripremili program za sve uzraste! Od sada već uobičajenog (i u uskim krugovima:) legendarnog STEAM ljetnog kampa za osnovnoškolce, ove godine svoju ljetnu ponudu obogaćujemo s programima „Još malo pa nestalo“ i „Doživi prirodu grada“. U nastavku teksta pročitajte više.

1. STEAM LJETNI KAMP ZA OSNOVNOŠKOLCE

Uskoro kreće pet tjedana STEAM ljetnog kampa za djecu od 6 do 12 godina, počevši od 27. lipnja pa sve do 29. srpnja 2022.!

Na našim STEAM kampovima kritički razmišljamo, vježbamo strpljenje i finu motoriku te usvajamo dobre radne navike. Naše stručno vodstvo dugogodišnjim i pomno osmišljenim znanstvenim STEAM radionicama i aktivnostima po principu „uradi sam/a“ potiče djecu na razmišljanje, propitkivanje, komuniciranje, slušanje i razumijevanje drugih te na istraživanje svijeta oko sebe. Nastojat ćemo što više vremena provoditi vani na otvorenom, u istraživanju divnog i fascinantnog živog svijeta. Kako smo ipak u ljetnom điru, bit će dovoljna vremena i za opuštanje, igranje i aktivnosti „po svom guštu!“.

Kako će izgledati naš STEAM dan?

Svaki dan osmišljen je tematski, a započinjemo ga okupljanjem od 8 do 9 ujutro, doručkom i razgovorom. Smatramo kako je razgovor s djecom vrlo važan, što dokazuju i sama djeca s nepresušnim izvorom tema, pitanja i prepričavanja dojmova i iskustva. Slijede znanstvene STEAM radionice najčešće vani na otvorenom, koje smo, kako nismo vremenski ograničeni, izmijenili i posebno prilagodili kako bi djeca mogla što više istraživati. Kada istražimo sve što nas zanima pospremit ćemo i počistiti za sobom te uživati u dogovorenom slobodnom vremenu uz šetnje ili pregršt zabavnih društvenih igara i kreativnih radionica. Nakon ručka peremo suđe te nastavljamo u našem tematskom istraživačkom tonu uz znanstvene setove, modele, slagalice te misaone i didaktičke igre. Svaki tjedan STEM radionice su drugačije tako da na kampu djeca mogu boraviti i više tjedana.

Vremenski raspored:

8:00 – 9:00 Dolazak i doručak

9:00 – 11:00 Znanstvene STEM radionice (u zatvorenom ili otvorenom, ovisno o vremenu)

11:00 – 12:00 Slobodno vrijeme

12:00 – 13:00 Ručak

13:00 – 16:00 Tematsko kreativno i praktično poslijepodne + užina

Tematski raspored pogledajte u galeriji fotografija na dnu članka.

Ljetni STEAM kamp održat će se u sljedećih pet termina:

 1. ponedjeljak 27. lipnja – petak 1. srpnja 2022.
 2. ponedjeljak 4. srpnja – petak 8. srpnja 2022.
 3. ponedjeljak 11. srpnja – petak 15. srpnja 2022.
 4. ponedjeljak 18. srpnja – petak 22. srpnja 2022.
 5. ponedjeljak 25. srpnja – petak 29. srpnja 2022.

STEM radionice su drugačije svaki dan, tako da je sudjelovanje moguće kroz više tjedana!

INFORMACIJE I PRIJAVA:

 • kamp uključuje tri cjelovita i zdrava obroka: doručak, ručak i užinu
 • cijena kampa po djetetu je 1200 kn po tjednu, a ako pozovete i dovedete drugo dijete na kamp dobijete 10% popusta
 • plaćanje: isključivo transakcijom na žiro račun udruge: IBAN: HR67 2340 0091 1104 2669 9, Privredna banka Zagreb, prije početka kampa
 • svaki polaznik/ca treba ponijeti obuću za unutrašnji prostor te odjeću za presvlačenje u slučaju potrebe.
 • mjesto i vrijeme: Mjesni odbor Dubrava, Međugorska ulica 55; svijetli i uredan prostor od 100 m2 s ograđenim dvorištem
 • vrijeme: od 8 do 16 h (uz prethodnu najavu, moguće dežurstvo od 7:30 i do 16:30)
 • broj mjesta je ograničen na 15 djece, od 6 do 12 godina
 • ako imate pitanja: katarina.horvat@bioteka.hr ili 095 4072 157
 • prijave isključivo preko obrasca: PRIJAVA

2. PROGRAM „JOŠ MALO PO NESTALO!“

Biotekin stari STEM program odlazi u ropotarnicu povijesti! Na jesen krećemo s posve novim STEM radionicama, a ovo ljeto je zadnja prilika da svi osnovnoškolci, koji to još nisu, dožive ovaj stvarno jedinstveni program!

Svaki dan od 9.30 do 11.30 tijekom lipnja i srpnja zabavljamo se i učimo kroz različite STEM radionice. Radimo hrpu pokusa sa voćem, povrćem, otkrivamo vitamine, šećere, izoliramo DNA, upoznajemo fosile, programiramo robota, istražujemo kvalitetu vode, bioraznolikost, gledamo ptice, gradimo mostove…..pravi raj za znatiželjne klince.

Program se odvija u Bioteki, na adresi Vladimira Preloga 7, počevši od ponedjeljka 27. lipnja pa sve do kraja srpnja.

Radionice se mogu pohađati po tjednima, odnosno cijena za tjedan je 200 kn / po osobi.

Prijavite svog osnovnoškolca: OVDJE.

3. “DOŽIVI PRIRODU GRADA”

Voliš prirodu? Često boraviš u njoj i uhvatiš se da nešto propituješ ili razmišljaš o biljkama, životinjama, staništima, livadama, leptirima, klimatskim promjenama?

Bioteka vas vodi u šetnju različitim zelenim površinama u gradu i oko grada i omogućit će vam jedinstveno iskustvo doživljaja prirode kroz oči biologa.

Neke od lokacije na koje vas vode naši edukatori su: Grmoščica, Kraljičin zdenac, Blato, Orešje, Savica Šanci, Maksimir, Dotrščina, Gorsko zrcalo, Jelenovac itd.

Šetnje se odvijaju u trajanju od 1.5 – 2h, u popodnevnim satima tijekom lipnja i srpnja 2022.

Ukoliko ste zainteresirani, prijavite se, a mi vam se povratno javimo kada skupimo grupu od 10 ljudi. Svi stariji od 6 godina su dobrodošli!

Cijena: 50 kn/ osoba

Prijavite preko obrasca ovdje!