Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Biotekini pokusi postali dio školske nastave!

Zbog pandemije uzrokovane COVID—19 virusom, sredinom ožujka prekinute su Biotekine redovne, obrazovne aktivnosti s našim dragim osnovnoškolcima koje se provode svaku školsku godinu od 2012.g. STEM radionice i projekt PANDA – projektna nastava za darovitu djecu,  svake godine motivira više od 60-tak djece koji s velikim uzbuđenjem pohađaju naše radionice na kojima provode brojne znanstvene pokuse, uče kritički razmišljati i logički povezivati, postavljati pitanja, produbljuju svoje znanje i znatiželju te svladavaju brojne motoričke i socijalne vještine.

Kako bi mogli nastaviti s odgojno-obrazovnim radom s našim osnovnoškolskim polaznicima, osmislili smo Biotekine, kućne znanstvene radionice u kojima kroz desetak minuta obrađujemo određenu temu kroz pokus koji polaznici mogu napraviti u svojim domovima, uz pomoć materija i pribora koji se mogu lako nabaviti te uz malu pomoć odrasle osobe.

Osim Biotekinih kućnih znanstvenih radionica, nedavno smo se uključili i u provođenje školske nastave na daljinu u suradnji s učiteljima i profesorima osnovnih škola. Kako su učitelji i djeca trenutačno spriječeni provoditi školske pokuse u okviru svojih kurikuluma prirodoslovnih predmeta, Bioteka je „uskočila“ te upravo snima videomaterijal koji nadopunjuje gradivo koji osnovnoškolci upravo uče. Nadamo se da će im biti od velike pomoći!

Pokuse pronađite ovdje ili na Youtube kanalu udruge Bioteka.