Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Dođite na okrugli stol o darovitoj djeci!

U sklopu provedbe projekta PANDA 4 – projektna nastava za darovitu djecu Udruga Bioteka organizira okrugli stol Izazovi i prilike u razvoju potencijala darovite djece –  Udruge i škole kao saveznici u odgojno-obrazovnom radu koji će se održati u srijedu, 24. lipnja 2020. u Travel&Technology HUB-u Gacka 16, Gacka ulica 16, 10000 Zagreb s početkom u 10 h.

Na okruglom stolu pokušat će se odgovoriti na pitanje je li odgojno-obrazovni sustav odgovarajući za darovitu djecu te ako nije, što učiniti da postane. Naime, darovito je između jedan i tri posto djece. Tu djecu karakteriziraju iznadprosječne sposobnosti, kreativnost i specifične osobine ličnosti. Točnih podataka o tome koliko ima darovite djece u Hrvatskoj, nema, ali procjenjuje se da ih je oko 7500. Kako prepoznati takvu djecu te razvijati njihove potencijale na najbolji način – neka su od pitanja na koja će odgovore dati stručnjaci iz obrazovnog sustava i udruga koje se bave darovitom djecom.

Događaj će moderirati Krešimira Rendulić, a sudionice okruglog stola su:

  • Tatjana Orešković, učiteljica razredne nastave i članica Mentorske radne skupine, Radne skupine za razrednu nastavu te Radne skupine za stručne suradnike i ravnatelje pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja
  • Tatjana Bračun Haddad, ravnateljica Osnovne škole Stjepana Bencekovića
  • Ksenija Ranogajec Benaković, psihologinja, ECHA specijalist za edukaciju darovitih, dopredsjednica udruge Vjetar u leđa
  • Kristina Duvnjak, voditeljica programa edukacije i izvršna direktorica udruge Bioteka

Nakon rasprave predviđeno je i uključivanje publike te poticanje šire rasprave na temu neiskorištenih potencijala, potreba i problema darovite djece u Hrvatskoj, stoga ovim putem pozivamo sve koji rade s darovitom djecom, njihovi su roditelji ili su na drugi način involvirani u njihovu svakodnevicu da nam se pridruže i daju svoj doprinos ovoj u javnosti podzastupljenoj temi.

Događanje je besplatno i otvoreno za javnost i medije, predviđeno trajanje je oko 1 h, a za sudionike su nakon okruglog stola osigurani sitni zalogaji i osvježenja. Sve zainteresirane molimo da svoj dolazak potvrde na e-mail adresu kontakt@bioteka.hr ili putem događanja na Facebooku.

 

PANDA 4 sufinancirana je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.