Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Ključ za život – besplatne radionice udruge Bioteka vraćaju se u Dubrovnik!

Imate doma male avanturiste ili klince kojee jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama i ne znate što biste s njima? Pružite im priliku da otkriju blaga prirode s nama! Promatrat ćemo ptice, loviti leptire i svaku bubu koju ugledamo, proučavati biljke, tražiti skrivene tragove… Ima li boljeg načina učiti o zadivljujućoj raznolikosti svijeta oko sebe i važnosti očuvanja prirode od istraživanja pod vedrim nebom?

 

Ovako je glasio prošlogodišnji uvod u članak o radionici naše udruge Bioteka, a i ove godine imamo dobre vijesti! Zahvaljujući sredstvima grada Dubrovnika, navedena, besplatna radionica za malce vraća se u grad Dubrovnik!

Svi osnovnoškolci između 8 i 12 godina imaju priliku otkriti koja se sve to živa čudesa kriju u njihovom gradskom parku. Kukci (foto: Tvrtko Maras)
Zanimljiva istraživačko-terenska radionica obuhvaća izradu jednostavnih lovaka za kukce, nakon kojih ćemo uz pomoć raznih povećala odrediti koje smo to vrste uhvatili, a bit će i prilike za upoznavanje kralješnjaka dubrovačkog kraja. Nakon botaničke radionice djeca će upoznati, a sigurno i znati, koje su to biljne vrste specifične za njihov zavičaj, barem onaj parkovni 😀 .

Jednodnevna radionica ”Ključ za život” održat će se u dva termina, 24. i 25. svibnja u parku Gradac u Dubrovniku. Vode ih stručni edukatori iz udruge Bioteka, a broj sudionika je ograničen na 20 kako bismo omogućili rad u malim timovima i individualno ophođenje s djecom. Zbog uzrasta sudionika, predviđene su pauze, a osigurani su užina i osvježavajući sokovi. Vaš istraživač više o radionici može saznati na ovom linku.

 

Radionice su besplatne!

 

Kako nam je bilo prošle godine, pogledajte u albumu: ”Otključaj tajne živog svijeta!”

 

Info o radionici ”Ključ za život”

Naziv radionice: Ključ za život

Mjesto odvijanja: Dubrovnik, park Gradac

Termini odvijanja:

24. svibnja 2014. (subota), 9:00h – 13:30h

25. svibnja 2014. (nedjelja), 9:00h – 13:30h

Dobna skupina: 8-12 godina

Cijena: besplatno

Prijave na: Biotekin telefon 095/2911-984 ili e-mail kristina.duvnjak@bioteka.hr.

 

Prošlogodišnji dojmovi djece:

Komentari djece