Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Ključ za život

Imate doma malog avanturista ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama i ne znate što biste s njim? Pružite im priliku da otkriju blaga prirode s nama! Promatrat ćemo ptice, loviti leptire i svaku bubu koju ugledamo, proučavati biljke, tražiti skrivene tragove… Ima li boljeg načina učiti o zadivljujućoj raznolikosti svijeta oko sebe i važnosti očuvanja prirode od istraživanja pod vedrim nebom?

 

Nemojte se čuditi ako vam se doma vrati mali istraživač čija se nova omiljena igra zove ”Uhvati me ako možeš”, a vi naivno pomislite da se radi o običnoj igri naganjača. A onda vam malac objasni da se radi o hranidbenom lancu. Ili ga uhvatite kako skuplja papir za recikliranje jer ne želi imati ekološki otisak velik poput dinosaurovog stopala!

Kroz zabavne igre, pričanje priča i kreativne ”uradi sam” aktivnosti vježbat ćemo strpljivost i vještinu opažanja, ali poticati i znatiželju!

Jednodnevna radionica ”Ključ za život” održat će se u dva termina, 12. i 13. svibnja u parku Gradac u Dubrovniku. Radionice su besplatne! Vode ih stručni edukatori iz udruge Bioteka, a broj sudionika je ograničen na 25 da bismo omogućili rad u malim timovima i individualno ophođenje s djecom. Zbog uzrasta sudionika, predviđene su pauze, a osigurani su i užina i osvježavajući sokovi. Vaš istraživač više o radionici može saznati na ovom linku.

Provođenje vremena na otvorenom, osim što je zabavno, donosi niz fizičkih i emocionalnih dobrobiti koje su odavno dobro poznate. Ljepše od svih grafova, tablica i statističkih podataka iz znanstvenih radova rekao je to američki pjesnik Walt Whitman: ”Now I see the secret of making the best persons: it is to grow in the open air and to eat and sleep with the earth.”[1]

 

Podaci o radionici

Naziv radionice: Ključ za život

Mjesto odvijanja: Dubrovnik, park Gradac

Termini odvijanja:

11. svibnja 2013., 9:00h – 13:30h

12. svibnja 2013., 9:00h – 13:30h

U SLUČAJU LOŠEG VREMENA RADIONICE ĆE SE ODRŽATI 08. I 09. LIPNJA 2013.

Dobna skupina: 8-12godina

Cijena: besplatno

Prijava:  Mob: 098 / 9378 – 955

E-mail: kristina.duvnjak@biologija.com.hr

 

VAŽNA NAPOMENA! Zbog ”uradi sam” tipa aktivnosti preporučujemo staru odjeću i čvrstu, zatvorenu obuću, a budući da se radi o boravku na otvorenom, nemojte zaboraviti šeširić i debeli sloj kreme za sunčanje za svog istraživača!