Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Mali ekolozi – velike nagrade: tko je prošao u drugi krug?

Poštovani učitelji/ice, ravnatelji/ce, učenici/e i svi ostali znatiželjnici! Stigao je dan kada objavljujemo rezultate prvog kruga natječaja ”Mali ekolozi – velike nagrade!”.

 

Podsjetimo, prije dva mjeseca Bioteka je u suradnji s trgovačkim lancem Emmezeta organizirala nagradni natječaj za sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj. Razredi su imali zadatak osmisliti projekt vezan uz zaštitu okoliša i prirode u školi i/ili sredini u kojoj se nalaze. Naravno, učitelji i profesori mogu malo pomoći, ali školarci trebaju većinu posla obaviti sami.

Prvi krug natječaja, čije prijave su trebale stići do 31. prosinca 2013., obuhvaćao je razradu ideje eko-projekta kojeg se želi provesti. Drugi krug počinje danas, za sve one škole koje su prošli u drugi krug, i traje sve do početka mjeseca svibnja 2014.

 

No, prijeđimo na glavnu vijest.

U naš elektronski sandučić stigle su čak 252 prijave iz osnovnih škola diljem Lijepe Naše! Ovime su Emmezata i Bioteka uspjele pokrenuti, procjenjujemo, oko 5.000 djece koji će kroz praktičnu nastavu koju omogućavaju eko-projekti, puno naučiti, a onda i svojim eko-projektima doprinijeti zaštiti okoliša i prirode u svojoj okolini.

Jako smo ponosni na ovaj naš rezultat i jedva čekamo vidjeti rezultate prijavljenih projekta! Tko je prošao u drugi krug, možete saznati ovdje: rezultati.

 

Hvala svima na prijavama jer smo svjesni uloženog truda i vremena i sretno Vam bilo u drugom krugu! 😀  Konkurencija je jaka, a tri najbolja projekta dobit će vrijedne nagrade:

 

1. 30 notebook računala za cijeli razred i mentora/icu!

2. 30 tablet uređaja za cijeli razred i mentora/icu!

3. Emmezeta poklon bonove u vrijednosti od 300kn za cijeli razred i mentora/icu!

 

Svi projekti koji su prošli u drugi krug trebaju ispuniti Prijavnicu 2 u kojoj će opisati proveden projekt te ju je potrebno poslati najkasnije do 05. svibnja 2014.

Prijavnice 2 potrebno je poslati poštom i elektronskom poštom na kontakt@bioteka.hr

 

Adresa na koju je potrebno poslati Prijavnicu 2:

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Okićka 7

10 000 Zagreb

 

Rezultati natječaja bit će objavljeni 05. lipnja 2014. na internetskim stranicama www.bioteka.hr.

 

Dokumenti za preuzimanje:

Prijavnica 2 (poslati kao Wordov dokument)