Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Mladi Splićani istraživali morsku obalu!

Udruga Bioteka posjetila je i Grad Split u okviru projekta “AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu” te održala besplatne radionice za zainteresirane osnovnoškolce!

Biotekine znanstvene radionice izazivaju veliki interes djece, tako da smo ubrzo nakon najave projekta na našoj stranici i dalmatinskim portalima popunili sva mjesta za radionice.

Polaznici su se upoznali s najčešćim vrstama morskog plićaka (s različitim vrstama puževa, rakova, školjkaša, bodljikaša, algi i biljaka) te vrstama koje nastanjuju kopneno stanište u neposrednoj blizini obale (kukci, pauci, ptice i biljke). Prilikom  upoznavanja s navedenim organizmima i njihovim prilagodbama poticali smo djecu na ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini) te smo se, među ostalim, bavili i aktualnim problemom otpada u moru. Kroz aktivno sudjelovanje (ulov životinja, promatranje, određivanja vrsta i proučavanjem njihovih prilagodbi) poticali smo djecu na učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad te smo doprinjeti nastavi prirode kroz učenje na otvorenom, a s time i povećali kvalitetu izvaninstitucionalnog obrazovanja.

Slikovni rezultat za grad split grb

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Splita kojem se zahvaljujemo na potpori.