Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Tko smo

Bavimo se informiranjem i educiranjem te stručnim doprinosom zaštiti okoliša i prirode, čime stvaramo temelje za integraciju rezultata stručnih i znanstvenih istraživanja u društvo.

Kroz projekte edukacije i informiranja stvaramo društveno odgovornije, aktivne građane koji kritički sagledavaju društvene probleme danas i adekvatno na njih reagiraju za budućnost. Obrazovnim aktivnostima doprinosimo povećanju kvalitete znanstvene, ekološke i tehnološke pismenosti djece i mladih, povećanju interesa za studiranjem znanstvenih predmeta te doprinosimo sustavu izvaninstitucionalnog obrazovanja. Stručnim projektima doprinosimo povećanju svijesti o važnosti očuvanja okolišnih i prirodnih resursa, kao i boljem upravljanju, istraživanju i zaštiti tih resursa. Svih ovim aktivnostima želimo doprinijeti boljoj kvaliteti obrazovanja te zaštiti prirode i okoliša na razini RH i EU.

Vodstvo i članstvo te zaposlenici/ce Udruge kompetentni su visokoobrazovani i stručni ljudi, s višegodišnjim znanstvenoistraživačkim i edukacijskim iskustvom, koji svojim radom aktivno doprinose izgradnji civilnog društva i rješavaju konkretne društvene probleme.

Po čemu nas najviše prepoznajete

Bioteka je na nacionalnoj razini prepoznata po svojim internetskim portalima www.biologija.com.hr (za odrasle) i www.bioteka.hr (za djecu i mlade), zatim programu edukacije koji uključuje zagrebačke "STEM radionice" i poznati putujući koncept "Bioteka u pokretu", kao i velikom nacionalnom natječaju za osnovnoškolce „Mali ekolozi - velike nagrade“ koji organiziramo s ciljem nagrađivanja najboljih dječjih projekata iz područja očuvanja zaštite prirode i okoliša.

Ostali relevantni projekti uključuju međunarodne Erasmus+ razmjene mladih te STEM i prirodoslovne kampove u Zagrebu i na Jadranu, a s javnosti se svake godine susrećemo i provodeći aktivnosti na popularno-znanstvenim događanjima (Noć biologije, Festival znanosti, Noć muzeja, Znanstveni piknik, Noć šišmiša...).

Članovi tima

Vodstvo i članstvo te zaposlenici/ce Udruge kompetentni su visokoobrazovani i stručni ljudi, s višegodišnjim znanstvenoistraživačkim i edukacijskim iskustvom, koji svojim radom aktivno doprinose izgradnji civilnog društva i rješavaju konkretne društvene probleme.

jelena

Jelena Likić

Predsjednica udruge Bioteka

Voditeljica projekata i programa informiranja

kristina

Kristina Duvnjak

Izvršna direktorica

Voditeljica programa edukacije

petra

Petra Peleš

Članica udruženja

Voditeljica programa zaštite okoliša i prirode

Javnost i transparentnost djelovanja

Statut s ciljevima, djelatnostima, podacima o učlanjenju, tijelima Udruge, kao i godišnje opisne i financijske izvještaje, operativne i strateške planove te druge službene dokumente Udruge možete pretraživati u sekciji dokumenti.

Donacije i sponzori

logo-nacionalna2

Udruga Bioteka je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Ostali donatori

Općenite informacije

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti
Vladimira Preloga 7, 10 000 Zagreb

OIB: 55178657512
IBAN: HR6723400091110426699, Privredna banka Zagreb d.d.
Godina osnutka: 2010.

Press

Publikacije
Press