Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Otključavamo tajne živog svijeta u Velikoj Kopanici!

Bioteka je ponovno u pokretu! Popularni projekt „Ključ za život” prenosimo u slavonske ravni i stižemo u Veliku Kopanicu! Imate li kod kuće malog avanturista, prirodnjaka ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama i ne znate što biste s njim, pružite mu priliku da otkrije blaga prirode s nama!

Provođenje vremena na otvorenom, osim što je zabavno, donosi niz fizičkih i emocionalnih dobrobiti koje su odavno dobro poznate. Naša udruga vodi se ovim principima već dugi niz godina te za djecu diljem Hrvatske priprema i provodi projekte u sklopu programa „Bioteka u pokretu!”

U listopadu velikokopanički osnovnoškolci između 7 i 13 godina imaju priliku otkriti koja se sve to živa čudesa kriju u njihovom lokalnom području! Ovaj zanimljiv istraživačko-terenski program radionica, između ostalog, obuhvaća izradu jednostavnih lovki za kukce, nakon kojih ćemo uz pomoć povećala odrediti koje smo to vrste uhvatili, a bit će prilike i za upoznavanje kralješnjaka velikokopaničkog kraja.Nakon botaničke radionice djeca će na interaktivan i zabavan način upoznati zavičajne biljne vrste i njihovu važnost.img57ec5ff6581f9

Jesmo li vas uspjeli nagovoriti? Nismo? Onda trebamo dodati kako će djeca tražiti skriveno blago, nositi ekološki otisak na svojim nogama, a (ako bude bilo terenske sreće) upoznati i neke „prave” životinje. Promatrat ćemo ptice, proučavati biljke, otkrivati životinjske tragove… Ima li boljeg načina za učenje o zadivljujućoj raznolikosti svijeta oko sebe i važnosti očuvanja prirode od istraživanja pod vedrim nebom?

Nemojte se čuditi ako vam se doma vrati mali istraživač čija se nova omiljena igra zove “Uhvati me ako možeš”, a vi naivno pomislite da se radi o običnoj igri lovice. A onda vam malac objasni da se radi o hranidbenom lancu. Ili ga uhvatite kako skuplja papir za recikliranje jer ne želi imati ekološki otisak velik poput dinosaurovog stopala!

Kroz zabavne igre, pričanje priča i kreativne “uradi sam” aktivnosti vježbat ćemo strpljivost i vještinu opažanja, ali poticati i znatiželju!

Jednodnevna radionica “Ključ za život” održat će se u dva termina, 15. i 16. listopada 2016 u Velikoj Kopanici. Radionice su besplatne, a vode ih stručni edukatori iz udruge Bioteka. Broj sudionika jedne radionice ograničen je na 25 kako bismo omogućili rad u malim timovima i individualno ophođenje s djecom.

Prijaviti se možete do petka 14. listopada 2016. u 16 h.

Vidimo se!

Biotekin edukacijski tim

 

Podaci o radionici

 

Naziv radionice: Ključ za život

Mjesto odvijanja: bit će utvrđeno naknadno, nakon završetka procesa prijava na radionice

Termini odvijanja: PRVA SKUPINA DJECE: 15. listopada 2016., 15:00 h – 18:00 h

DRUGA SKUPINA DJECE: 16. listopada 2016., 15:00 h – 18:00 h

Dobna skupina: 7 – 13 godina

Cijena: besplatno

Prijava putem e-maila: matea.jarak@bioteka.hr

Alternativno, možete nam se javiti i na službeni telefon udruge: 095/2911-984

 

VAŽNE NAPOMENE!

 

U SLUČAJU LOŠEG VREMENA RADIONICE ĆE SE SVEJEDNO ODRŽATI- Zbog “uradi sam” tipa aktivnosti preporučujemo staru odjeću i čvrstu, zatvorenu obuću, a budući da se radi o boravku na otvorenom uz mogućnost kiše, vjetra i/ili hladnoće, prikladnu opremu (kabanica, vjetrovka, topla jakna, kapa)

Zbog uzrasta sudionika, predviđene su kraće pauze tijekom trosatne radionice. Udruga Bioteka osigurava osvježenja za djecu te nije potrebno donositi svoju užinu i vodu.

 

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Općine Velika Kopanica.

 

Općina Velika Kopanica (foto: velikakopanica.hr)

Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge Bioteka i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Općine Velika Kopanica.