Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Otvorene prijave za projekt “Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode”!

Udruga Bioteka dolazi u regionalne centre Osijek, Rijeka, Zagreb i Split i mladima u dobi od 15 do 30 godina donosi projekt „Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode ”. Glavni cilj projekta je osnažiti mlade za aktivno sudjelovanje u prepoznavanju i rješavanju pitanja zaštite okoliša i prirode u lokalnim sredinama. Projekt se provodi u dva koraka:

1. Informativno-edukativna radionica

Izravno se susrećemo s mladima i konkretnim problemima vezanim za zaštitu okoliša u lokalnim sredinama, nakon čega krećemo u akciju. Mladi će saznati što je u njihovoj moći i kako stvoriti priliku za rješavanje okolišnih problema.

Raspored radionica:
Osijek, 06. travnja 2018. Kralja Zvonimira 15 (ICM@PRONI CENTAR)
Rijeka, 10. travnja 2018. Kružna ulica 8 (ICM@Udruga RICZM “UMKI”)
Zagreb, 12. travnja.2018. Avenija Marina Držića 71 A (ICM@Udruga ZAMISLI)
Split, 14. travnja 2018. Jerina 1 (ICM@INFOZONA)

2. Drugi korak je provođenje istraživačkog, projektnog, aktivističkog i/ili okolišnog samostalnog rada mladih u lokalnim sredinama.

Cilj drugog koraka je mladima omogućiti rješavanje postojećih problema zaštite okoliša i prirode uz mentorstvo članova Udruge Bioteka tijekom cijelog trajanja samostalnog rada. Trajanje drugog koraka iznosi tri mjeseca.

Detaljnije o projektu možete pročitati na linku.

Kako se prijaviti

Prijaviti se možete putem obrasca za prijavu – prijave su završene. Nove radionice u 2019. godini – http://udruga.bioteka.hr/nastavljamo-s-projektom-aktivni-mladi-u-zastiti-okolisa-i-prirode/.

Vrijeme odvijanja radionica: 9:30 – 17:30 sati

Cijena: besplatno

youth

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.