Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

PANDA 3 pomaže kvalitetnijem obrazovanju darovite djece

U okviru PANDA 3 projekta, održane su edukativna predavanja za edukatore i suradnike udruge Bioteka, ali i učitelje partnerskih škola i roditelje darovite djece kako bi ove skupine upoznale odgojno-obrazovne potrebe darovite djece te znale na njih primjereno odgovoriti.

Statistike pokazuju da više od 50% učenika s natprosječnim sposobnostima ne prolaze dobro u školi (Hoover – Schultz, 2005.) te da u Hrvatskoj od 1588 radova vezanih uz obrazovanje, samo 20 ima u sebi pojmove darovitosti. Samo ovi podaci dovoljno govore koliko su osobine i potrebe darovite djece nepoznanica u našem obrazovanju te kako su ovakva predavanja i radionice nužne ljudima koji rade s darovitom djecom.

Udruga Bioteka organizirala je predavanje  za učitelje partneskih škola projekta

S druge strane, roditelji su na predavanjima istaknuli česte probleme s kojima se susreću u odgoju darovite djece te su imali prilike čuti brojne stručne savjete koji im mogu pomoći u odgoju darovite djece. Predavanja su održali partneri projekta, Ksenija Ranogajec Benaković i Bojan Branisavljević, psiholozi iz udruge Vjetar u leđa.

Za vrijeme trajanja projekta PANDA 3, održana su četiri predavanja: 4. prosinca 2018., 22. veljače 2019., 26. ožujka 2019. te 28. lipnja 2019. u osnovnoj školi Gustav Krklec te udruzi Bioteka.

Udruga Bioteka već treću godinu zaredom provodi projekt PANDA tijekom kojeg su održane brojne edukativne aktivnosti o kojima možete čitati na www.udruga.bioteka.hr, a izdvajamo:

  • okrugli stol  „Darovita djeca: potencijal koji može preobraziti Hrvatsku u suvremenije društvo“.
  • video – intervju s Ksenijom Ranogajec Benaković u kojem možete saznati puno više o darovitoj djeci

 

 

 

 

Projekt PANDA 3 – projektna nastava za darovitu djecu sufinanciran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.