Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

“PANDA klinci” u Botaničkom vrtu

U okviru projekta PANDA 3 – projektna nastava za darovitu djecu, Bioteka je organizirala posjet Botaničkom vrtu grada Zagreba.

U subotu, 1. lipnja, edukator Botaničkog vrta proveo je veliku ekipu „PANDA-ša“ vrtom te je, uz dinamičan i zanimljiv pristup, djecu upoznao s važnom ulogom botaničkih vrtova i brojnim vrstama biljaka. Najduže smo se, naravno, zadržali kod biljaka mesožderki, gdje su djeca postavljala brojna pitanja, koja su pripremila još od samog početka vodstva. Posebnu pažnju privukla nam je i velebitska degenija te različite plutajuće biljke u zagrijanom stakleniku. Drago nam je da su djeca odlično prihvatila edukaciju o biljkama, koju im je, uz sveprisutnu (ali nikako manje bitnu) edukaciju o životinjama, vrlo teško približiti na zanimljiv način – posebno u obliku dvosatnog vodstva. Sve pohvale Botaničkom vrtu grada Zagreba na kvalitetno organiziranim stručnim vodstvima!

Terenski izlet u Botanički vrt treći je terenski izlet u okviru projekta PANDA 3, koji predstavlja Biotekin kontinuirani rad s javnim i privatnim sektorom u nastojanju da se darovitoj djeci omogući dodatna, izvanučionička nastava, sukladno intelektualnim interesima, mogućnostima i željama darovite djece, a u skladu sa znanstvenim spoznajama, STEM pristupom i specifičnim odgojno – obrazovnim metodama koja darovita djeca iziskuju.

 

 

 

 

Projekt PANDA 3 – projektna nastava za darovitu djecu sufinanciran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.