Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Pokrenut prvi hrvatski prirodoslovni portal za djecu i mlade – Bioteka.hr

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti, u široj javnosti poznata po svom radu na portalu Biologija.com.hr,  ponosno najavljuje pokretanje novog internetskog portala Bioteka.hr! Portal je edukacijsko online štivo za učenice i učenike osnovnih škola diljem Hrvatske i susjednih zemalja. Na njemu smo radili više od dvije godine, a sufinanciralo ga je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sportal. Pročitajte više!

Namijenjen prvenstveno djeci više osnovnoškolske dobi (ali i starijoj populaciji mladih te njihovim roditeljima i edukatorima), portal za cilj ima omogućiti besplatnu dostupnost informacija i znanja o temama s područja biologije, zaštite prirode i okoliša, energetike, evolucije te zdravlja i prehrane, uz interaktivno učenje brojnih sadržaja na portalu, kao što su Biopojmovnik, Kvizovi znanja te rubrika Uradi sam!.

Zašto ovaj portal?

Zato što je svijet prirode neiscrpan izvor ideja i nadahnuća za svakodnevni život
Zato što od prirode možemo učiti kako biti bolji ljudi
Zato što je „vrijediš koliko znaš” jedna od najcool rečenica ikad izrečenih
Zato što je razumjeti „kako nešto radi” osnova za razumijevanje „zašto nešto radi”
Zato što u svima nama leži mali znanstvenik čijoj želji za znanjem ne trebamo stati na put

Bioteka.hr je portal zamišljen kao trajan projekt s redovitim i aktualnim člancima, novostima i zabavnim edukativnim sadržajima kako bi djeca i mladi te njihovi roditelji i nastavnici imali stručan, aktualan i provjeren portal kojemu je cilj postati relevantan izvor izvaninstitucionalnog obrazovanja na ovim prostorima.  U izradi portala sudjelovalo je 40 ljudi – profesora, inženjera, znanstvenika i studenata iz područja biologije i srodnih znanosti, kojima se ovim putem od srca zahvaljujemo!

_______________________________

Ukoliko se želite dodatno informirati, nešto predložiti ili komentirati, imate želju doprinijeti radu portala ili predložiti poslovnu suradnju, obratite nam se na e-mail adresu kontakt@bioteka.hr.