Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Portal Biologija.com.hr slavi 5. rođendan!

U svibnju 2009. objavljen je prvi članak na portalu Biologija.com.hr! U ovih 5. godina objavili smo 2117 članaka, vijesti, kolumni i intervjua. Velik posao, zar ne?

Sve je počelo entuzijazmom i vizijom naše glavne urednice Jelene Likić i administratorice Valentine Dominić koje su volonterski pokrenule portal. Tijekom godina u našu i vašu malu kreaciju ugrađeno je mnogo volonterskih sati, na desetke različitih autora je doprinijelo portalu i zahvaljujući svima njima, Biologija.com.hr je toliko narasla. Danas, 5. godina i 2117 članaka, vijesti, kolumni i intervjua kasnije, za portal redovno doprinosi 7 autora.

Najviše članaka objavili smo u kategoriji „Biologija“, čak 602. To i ne čudi obzirom na ime portala J. Iduća kategorija po brojnosti članaka je „Okoliš“, potom „Antropologija“ te „Zdravlje i medicina“, a ”najslabiji” smo s „Prehrambenom tehnologijom“ gdje je do danas objavljeno 206 članaka.

Napravili smo i objavili 19 opsežnih intervjua s hrvatskim znanstvenicima, oni su nam posebno dragi, a možete ih detaljno proučiti na ovom linku.

I naše kolumnistice su bile vrijedne, objavljene su ukupno 94 kolumne, a još uvijek redovno možete čitati Biomaniju Linde Bjedov i Fantastični safari Vedrane Pištelek.

Naš rad prepoznale su i hrvatske tvrtke, stoga želimo zahvaliti našim pokroviteljima, tvrtkama Oikon d.o.o., MGM Studio Novel d.o.o. te Fliba d.o.o.

Nadamo se da vam je užitak čitati naše članke jednako onoliko koliko je i nama užitak i veselje pisati ih. Nadamo se da ćemo ih napisati još mnogo i hvala vama, našim vjernim čitateljima, što nas redovno pratite!

 

Uredništvo portala Biologija.com.hr