Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Prijavite se na dubrovačku radionicu “AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu”

Udruga Bioteka i Grad Dubrovnik nastavljaju dugogodišnju uspješnu suradnju. Nakon godinu dana, ponovno dolazimo u popularni grad s novim zanimljivim programom za njegove osnovnoškolce/ke!

Projekt „AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu“ projekt je informiranja i edukacije o upravljanju, održivom korištenju i zaštiti okoliša i prirode, s posebnim osvrtom na interakciju flore, faune i čovjeka te njihova utjecaja na nastupajuće klimatske promjene. Cilj projekta je kroz upoznavanje bioraznolikosti vrsta lokalnog dubrovačkog područja te osnaživanje djece za prepoznavanje i rješavanje različitih okolišnih pitanja podići svijest djece o važnosti zaštite prirode i okoliša te potaknuti promjene u njihovu svakodnevnom životu.


Edukacijske aktivnosti se provode kroz niz edukativnih, zabavnih i problemski orijentiranih ”uradi sam” aktivnosti na otvorenom. Tijekom trosatne radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, rotirati u sudjelovanju u četiri radionice koje će na kraju interaktivno spojiti u cjelinu. Obrađivat će teme poput bioraznolikosti lokalnih biljaka i životinja (koristeći biološku istraživačku opremu (lovke, dalekozore, mreže, lupe, mikroskope…)), a za njih će ranije biti pripremljeni terenski dnevnici, edukacijski materijali, istraživački protokoli i determinacijski ključevi prilagođeni uzrastu.


Osim toga, očekujemo da će djeca naučiti kritički razmišljati, funkcionirati u timu i doživjeti istraživački rad iz prve ruke. Uz obilje novog znanja, djecu očekuju i timske, kreativne igre, zabavna i opuštena atmosfera te mnoštvo zabave na otvorenom, u prirodi. Pozivamo sve roditelje da prijave svoje zainteresirane osnovnoškolce/ke, a osnovne informacije o radionici, pročitajte u nastavku.

 

INFORMACIJE O RADIONICI
Naziv: AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu
Mjesto odvijanja: Dubrovnik, Park šuma Velika i Mala Petka (Ul. Dr. Roka Mišetića, iza Bolnice)
Termini odvijanja:

  • 12. svibnja 2018. (subota), 09:30 h – 12:30 h
  • 12. svibnja 2018. (subota), 16:00 h – 19:00 h

Dobna skupina: 11 – 15 godina, do 40 sudionika po radionici
Cijena: besplatno
Prijave na e-mail petra.peles@bioteka.hr ili ispunjavanjem obrasca – https://goo.gl/forms/EFwpFC34QGaK3k7I3. U prijavi preko maila navesti ime, prezime i godine djeteta te kontakt telefon roditelja ili skrbnika.

 

NAPOMENE:

  • Molimo djecu da ponesu užinu i piće za odmor tijekom radionice.
  • U slučaju kiše, radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću. Hvala!
  • Ukoliko imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte na petra.peles@bioteka.hr ili 091/19-22-448.

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Dubrovnika. Grb grada Dubrovnika