Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Prijavite svog osnovnoškolca na radionicu “AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu u Općini Punat”

Bioteka ponovno putuje te nakon Kistanja i Dubrovnika dolazi u Općinu Punat!

Imate li kod kuće malog avanturista, prirodnjaka ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama i ne znate što biste s njim, pružite mu priliku da otkrije blaga prirode s nama!

Projekt „AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu“ projekt je informiranja i edukacije o upravljanju, održivom korištenju i zaštiti okoliša i prirode, s posebnim osvrtom na interakciju flore, faune i čovjeka te njihova utjecaja na nastupajuće klimatske promjene. Cilj projekta je kroz upoznavanje bioraznolikosti vrsta lokalnog područja te osnaživanje djece za prepoznavanje i rješavanje različitih okolišnih pitanja podići svijest djece o važnosti zaštite prirode i okoliša te potaknuti promjene u njihovu svakodnevnom životu.

Edukacijske aktivnosti se provode kroz niz edukativnih, zabavnih i problemski orijentiranih ”uradi sam” aktivnosti na otvorenom. Tijekom radionice sudionici će, radeći u malim timovima, obrađivati teme poput bioraznolikosti lokalnih biljaka i životinja (koristeći biološku istraživačku opremu (lovke, dalekozore, mreže, lupe, mikroskope…)), a za njih će ranije biti pripremljeni terenski dnevnici, edukacijski materijali, istraživački protokoli i determinacijski ključevi prilagođeni uzrastu.

Osim toga, očekujemo da će djeca naučiti kritički razmišljati, funkcionirati u timu i doživjeti istraživački rad iz prve ruke. Uz obilje novog znanja, djecu očekuju i timske, kreativne igre, zabavna i opuštena atmosfera te mnoštvo zabave na otvorenom, u prirodi. Pozivamo sve roditelje da prijave svoje zainteresirane osnovnoškolce/ke, a osnovne informacije o radionici, pročitajte u nastavku.

INFORMACIJE O RADIONICI:

Naziv: AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu u Općini Punat

Mjesto odvijanja: Plaža Punta Debij, Punat (https://goo.gl/maps/weBWUdBNTUy)

Vrijeme odvijanja: subota, 19. svibnja 2018. 10:00 – 12:30

Dobna skupina: 7 – 12 godina, do 25 sudionika

Cijena: besplatno

Prijave ispunjavanjem obrasca – https://goo.gl/forms/QiFP9bNpfo5dZqNe2 do 18. svibnja u 16:00

NAPOMENE:

  • Molimo djecu da ponesu užinu i piće za odmor tijekom radionice.
  • U slučaju kiše, radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću.
  • Ukoliko imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte na petra.peles@bioteka.hr ili 091/19-22-448.

Projekt je sufinanciran sredstvima Općine Punat.