Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Želite najbolju znanstvenu edukaciju? Dođite u Bioteku!

Kada?od 18. do 21. travnja, 10:00 h – 12:30 h

Gdje?Okićka 7 (Trešnjevka)            

Kontaktkristina.duvnjak@bioteka.hr, 095/29-11-984

Udruga Bioteka za vrijeme proljetnih praznika organizira proljetni ciklus znanstvenih radionica. Svoj djeci između 7 i 12 godina omogućili smo putovanje u fantastičan svijet znanosti gdje će svako dijete dobiti priliku biti pravi znanstvenik. Kakvo putovanje ih čeka, saznajte u nastavku.

Tko zna što je to DNA? A znate li možemo li ju vidjeti? Možete na našoj radionici jer ćemo izolirati DNA iz sline i saznati kako ona izgleda! Proučavat ćemo i kako dobro „rade“ naše osjetila, kako se kvasci zabavljaju i koje sve moći ima naš planet  Zemlja. A kao prave terenske istraživače, čeka nas istraživanje bioraznolikosti u lokalnom Parku Stara Trešnjevka! Svako znatiželjno dijete uživat će u ovom programu, stoga ugrabite mjesto i na vrijeme ga upišite!

 

UTORAK 18.4.2017.

Slasna DNAČovjek (Ilustracija: Valentina Dominić)

Želiš li vidjeti kako izgleda tvoja i samo tvoja DNA? Dođi na ovu radionicu, izoliraj vlastitu DNA i saznaj zašto se u nazivu radionice krije riječ „slasna“.

Probudite svoja osjetila
Bile one smeđe, zelene ili plave, tvoje oči nekad stvarno zakažu, a još imaju i slijepu pjegu. Koliko ti dobro “rade” sluh, njuh i dodir? Kako uz pomoć crnog i bijelog papira vidjeti boje i zašto čokoladu trebaš jesti vrhom jezika saznaj na našoj radionici o osjetilima.

 

SRIJEDA 19.4.2017.

Kad kvasci imaju gozbu

Na svakoj zabavi obvezni su baloni, pa tako i kod kvasaca.  Kako kvasci pušu balone i što najviše vole jesti kad imaju zabavu?

Raketa za pročišćavanje
Izradi „raketu” koja će objasniti otkuda dolazi i kako pitka voda ostaje pitkom. Što sve naš čudesan planet Zemlja može, ali i kako možemo pomoći da je održimo čistom i lijepom saznat ćemo na ovoj radionici.

 

ČETVRTAK 20.4.2017.

Biljke (ilustracija: Valentina Dominić)Radionice u Parku Stara Trešnjevka – napravi spravu kojom ćeš uhvatiti kukce i proučit ih pod lupom, povećalom ili mikroskopom, a slikovni ključ je pravi alat kojim ćeš saznati imena biljaka koje se nalaze u Parku.*

*u slučaju lošeg vremena radionica će se održati u petak, a one od petka će se održati u četvrtak.

 

PETAK 21.4.2017.

Život šišmiša Zdenka    Životinje (Ilustracija: Valentina Dominić)

Kako izgleda jedan dan u životu šišmiša Zdenka? Kada se probudi, što pojede za ručak, s kime se druži, koliko i kako leti? Kroz razne igre zamisli kako je biti šišmiš na jedan dan!

Uhvati me ako možeš

Dugački, kratki, tanki, debeli, ravni, zavinuti – sve su to različiti oblici ptičjih kljunova. Tvoj zadatak je otkriti koji kljun jede koji tip hrane…kako? Dođi i otkrij na ovoj radionici

 

Kolika je cijena polaska ovog znanstvenog programa?

Cijena ovih radionica je 400 kn za cijeli program, od utorka do petka. Za prvih 10 prijavljenih odobravamo popust te cijena programa iznosi 300 kn!

Popust se odnosi samo na ponudu koja obuhvaća cjelokupan tjedni program, dok se radionice po pojedinom danu naplaćuju 100 kn. Plaćanje je gotovinom po prvom dolasku u Udrugu Bioteka. Broj mjesta je ograničen, stoga požurite!

Gdje se održavaju radionice?

Adresa: Okićka 7 (Trešnjevka), Zagreb.

 Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete na mail prof. biologije Kristini – kristina.duvnjak@bioteka.hr.

Tijekom radionica osigurana je pauza u kojoj se s djecom igraju timske igre!

 

Napomena:

Program „Bioteka u pokretu – ciklus znanstvenih radionica za djecu“ posjeduje pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje, tj. Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kao vrijedan izvaninstitucionalni sadržaj. Program je izradila skupina stručnjaka, održava se tijekom školske godine redovito u prostorima udruge od 2013., a godišnje obuhvati više od 1000 djece te ga provode stručnjaci s kontuniranim usavršavanjem u području edukacije.