Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Rovinjani istraživali morsku obalu!

Udruga Bioteka održala je 19. studenog 2016. godine radionicu u Rovinju u sklopu projekta „Ključ za život – morska priča u Rovinju,  sufinanciranu sredstvima grada Rovinja.

Podsjetimo kako je cilj projekta “Ključ za život – morska priča u Rovinju”  educirati djecu (dobne skupine 7-13 godina) o važnosti bioraznolikosti i očuvanja prirode s posebnim naglaskom na priobalni i obalni ekosustav (supralitoral i mediolitoral), kroz niz zabavnih “uradi sam” aktivnosti na otvorenom. Tako su se tijekom jednodnevne radionice sudionici upoznali s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i skupljanjem morskih algi i biljaka.

Premda je radionicu obilježila kišovito i vjetrovito vrijeme, oni najhrabriji nisu se dali omesti. Kako im je bilo pogledajte na sljedećim fotografijama:

      img57cf4f1248426Projekt “Ključ za život – morska priča u Rovinju”  sufinanciran je  sredstvima grada Rovinja. Zahvaljujemo na potpori.