Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Slavimo biljnu bioraznolikost na Floraartu!

Ima li ljepšeg načina za proslavu rođendana od sudjelovanja na festivalu biljne raznolikosti kakav je Floraart? Mi vjerujemo da nema. Stoga sve vas ljubitelje biljaka, ali i ljubitelje dobrog dizajna pozivamo da nam se pridružite na zagrebačkom Bundeku jer smo za vas pripremili nešto doista posebno. Kliknite i doznajte! 

Botaničari udruge Bioteka proteklih su mjeseci obilazili terene diljem Hrvatske i vrijedno sakupljali biljke kako bi u vaše domove donijeli najljepše od hrvatske florne bioraznolikosti. Pješačeći zakutcima Biokova, Medvednice, Učke i zagorskih brega, posjećujući dolinu Neretve, Cetine, Save i Drave te kročeći šumama i travnjacima diljem Hrvatske izabrali smo najljepše primjerke paprati, karanfila, ruža, krstašica, glavočika, trava i drugih biljnih porodica te ih pažljivim višetjednim prešanjem uobličili u doista prekrasne ručno izrađene proizvode od kojih niže izdvajamo samo neke.

Kako se radi o unikatnim djelima, ne postoje dva jednaka proizvoda. Kupnjom neke od naših herbarijskih slika u svoj životni prostor tako unosite dašak hrvatskoga biljnog dizajna, a na taj način potičete i rad udruge Bioteka i portala Biologija.com.hr. Trebate li više razloga za posjet sajmu?

Proizvodi će biti dostupni po vrlo povoljnim cijenama, a bit će ih moguće i naručiti prema vlastitim željama i “biljnim” preferencijama. S našim botaničarima možete dogovoriti koje biljke želite, u kojim dimenzijama, bojama i načinima izrade okvira, kao i svim drugim pojedinostima koje vas zanimaju. 

Proizvode možete naručivati i preko interneta. Online narudžbe primamo od ponedjeljka, 28. svibnja 2012. putem e-maila kontakt@biologija.com.hr. Nakon što nam se javite, poslat ćemo vam narudžbenicu te porazgovarati s vama o vašim željama.

O Floraartu

Od 30. svibnja do 3. lipnja 2012., Zagreb će 47. puta biti domaćinom tradicionalne Međunarodne izložbe cvijeća Floraart 2012. Od srijede do nedjelje, na cvjetnoj izložbi na Bundeku, na više od 30 hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora, moći će se razgledati zanimljive kreacije ukrasnog bilja i rezanog cvijeća, bit će tu oprema za vrtove i dječja igrališta, ali i sredstava za prihranjivanje bilja, alati i ukrasna keramika. Sve to uz bogat i zanimljiv program, od stručnih predavanja i kreativnih radionica do zabavnog programa i prezentacija. Radno vrijeme sajma je od 09.00 do 21.00 sat.

Veselimo se vidjeti vas na Floraartu! 

Vaša Bioteka