Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Upišite dijete u STEM program udruge Bioteka!

STEM radionice Udruge Bioteka

– osnovni program – 

 

Udruga Bioteka kontinuirano provodi znanstvenu edukaciju za djecu od 2012. godine.

 

Ove godine upišite i vašeg osnovnoškolca u jedan od najboljih znanstveno-edukativnih programa za djecu u državi!

 

 

 

“Uradi sam” pokusi i radionice

Tijekom školske godine osnovnoškolci će imati priliku upoznati se s osnovama eksperimentalnog rada u različitim pokusima iz područja biologije (botanika, zoologija, antropologija, ekologija), kemije, zaštite okoliša, geologije, robotike, inženjerstva. Svaki osnovnoškolac koji upiše program tijekom školske godine dobit će priliku izolirati svoju DNA iz sline, ispitati koje boje se kriju u lišću, saznati kroz praktičan rad koliko zraka stane u njihova pluća, sastaviti robota ili jednostavnu hidroelektranu i još mnogo toga pri čemu se njeguje integrativni STEM pristup.

20621163_1379291265517969_4197608219360958623_n

 

Bioteka uči djecu misliti

Svako dijete dobiva potrebnu opremu i pribor kako bi pokuse mogao izvesti što je samostalnije moguće, dok stručni edukatori individualno procjenjuju kome je potrebna pomoć, te na koji metodički prikladan način ju pružiti. Udruga Bioteka smatra kako djeci treba omogućiti radnu, zabavnu, timski opuštenu atmosferu i općenito, okruženje koje djeci održava i potiče znatiželju, kritičko promišljanje i način promišljanja koji je usmjeren rješavanju problema. 

Dokaz tome je da radionice imaju odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja kao stručan i vrijedan projekt za djecu, izradili su ga stručnjaci Prirodoslovno-matematičkog fakulteta s metodičko-didaktičkim pristupom koji odgovara suvremenim saznanjima o učenju. Radionice održava Kristina Duvnjak, prof. biologije u suradnji s stručnjacima iz različitih područja, ovisno o temi radionica.

 

Kako, kada i gdje počinje Biotekin STEM program?

STEM radionice – osnovni program udruge Bioteka održava se ponedjeljkom, četvrtkom ili petkom tijekom cijele školske godine u prostorima Bioteke na zagrebačkoj Kajzerici, III. Podbrežje 25, od 18 do 19h. Cijena programa je 180 kn/mjesec, a program počinje 2. listopada 2017.

Mjesečni raspored radionica i opis istih objavljivat će se na internetskim stranicama Bioteke u zadnjem tjednu tekućeg mjeseca za sljedeći mjesec.

Upisi i informacije:

kristina.duvnjak@bioteka.hr  ili Biotekin telefon 095/ 2911-984.