Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Doznajte sve što ste željeli znati o darovitoj djeci!

U sklopu provedbe projekta “PANDA 2 – projektna nastava za darovitu djecu”, u goste nam je iz partnerske udruge Vjetar u leđa došla Ksenija Ranogajec Benaković,  psihologinja  s 15-godišnjim iskustvom u radu s darovitom djecom. Tim smo povodom snimili intervju na temu odgoja i obrazovanja darovite djece.

Intervju, izrađen u tri dijela, bit će koristan roditeljima, učiteljima, stručnim službama škola, nastavnicima i profesorima, edukatorima i odgojiteljima, odnosno svima koji se u privatnom i poslovnom životu susreću s darovitom djecom, a neke od tema o kojima se govori su: tko su darovita djeca i kako ih prepoznati, postoje li različiti tipovi darovitosti, koje su njihove potrebe, osjećaju li se ponekad usamljeno, kakve odgojne metode roditelji trebaju koristiti, kada potražiti stručnu pomoć, kako darovita djeca vide i osjećaju hrvatsko školstvo i druge.

Pogledajte video!

 

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a odvija se u razdoblju od 1. listopada 2017. do 31. kolovoza 2018. godine.

mali_rgb (1)

 

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti korisnica je financijske podrške Nacionalne  zaklade u području  izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u  školskoj godini 2017./2018. Objavu ovog članka omogućila je financijska podrška Nacionalne zaklade  za razvoj civilnoga društva. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost  autorice i nužno ne izražava stajalište Nacionalne zaklade.