Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Terenski izleti Biotekinih klinaca

 

Biotekini klinci 12. lipnja 2018. u popodnevnim satima posjetili su Reciklirano imanje u Vukomeriću i Sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu.

 

Posjet imanju i skloništu dio su aktivnosti projekta PANDA 2 – projektna nastava za darovitu djecu, u okviru modula „Hrana, poljoprivreda i okoliš“ te modula „Ponašanje, zaštita i dobrobit životinja. “ Terenski izleti tematikom su se nadovezali na istraživaja koja su djeca provodila na radionicama u Bioteki.

Na Recikliranom imanju, djeca su, među ostalim, imala prilike čuti kako sagraditi kuću koja nije od cigle, kako skupljati kišnicu i na koje se sve načine ona može koristiti. Promatrali su i razgledavali različite biljke u vrtu, a edukatora Matka, našeg domaćina, iznenadili su svojim poznavanjem biljnih vrsta.

U Skloništu za nezbrinute životinje djeca su mogla vidjeti, nažalost, brojne životinje (najčešće pse) i saznati kako se zaposlenici za njih brinu. Saznali su i kako psi dospijevaju u Skloniše i što znači biti (ne)odgovoran vlasnik kućnih ljubimaca. Brojni psići koji ovdje žive, razveselili su djecu svojom pojavom, ali i rastužili činjenicom da ih je netko napustio te da žive u malenom ograđenom prostoru.

 

Ovi izleti predstavljaju zadnje terenske izlete, nakon posjeta Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu  i parku Maksimir,  planiranih u okviru ovogodišnjeg projekta PANDA 2 – projektna nastava za darovitu djecu.

 

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti korisnica je financijske podrške Nacionalne  zaklade u području  izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. Objavu ovog članka omogućila je financijska podrška Nacionalne zaklade  za razvoj civilnoga društva. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost  autorice i nužno ne izražava stajalište Nacionalne zaklade.