Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

U pripremama smo novog Erasmus+ projekta

Nakon uspješno provedenog međunarodnog projekta “MINT Exchange” u kojem su sudjelovale organizacije iz četiriju zemalja: Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Hrvatske, Udruga Bioteka priprema novi Erasmus+ projekt. Upravo iz tog razloga, sudjelovali smo na nacionalnom osposobljavanju „CROSS OVER – dugoročna partnerstva unutar KA2“ organiziranom od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Primarni ciljevi treninga bili su produbljivanje razumijevanje formata strateških partnerstava, poticanje razvoja modela strateškog pristupa projektnom upravljanju, pružanje potpore u pronalaženju partnera s ciljem podizanja kvalitete projektnih prijava na sljedećim rokovima programa Erasmus+.

Trening se sastojao od tri koraka – nacionalnog osposobljavanja, razrade projektnih ideja uz podršku djelatnika Agencije te međunarodnog osposobljavanja. Na treningu su sudjelovale organizacije s iskustvom u provođenju međunarodnih projekata i u radu s mladima koje planiraju prijaviti strateško partnerstvo s učinkom na područje mladih, ali i one manje iskusne koje su stekle uvid u mogućnosti koje im format strateškog partnerstva omogućuje.

Nakon nacionalnog treninga u Zagrebu održat će se i međunarodno osposobljavanje u Latviji, u siječnju 2019. Sudionici će u vremenu između ta dva osposobljavanja raditi na svojim projektnim idejama, a na međunarodnom osposobljavanju bit će im omogućeno dodatno produbljivanje znanja o kvalitativnim elementima prijave, prije svega učinku i diseminaciji.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU