Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

UVJETI KORIŠTENJA INTERNETSKE STRANICE Udruga.bioteka.hr

 

OPĆENITO

Sadržaji i usluge koje vam omogućuje portal Udruga.bioteka.hr regulirani su ovim Uvjetima korištenja. Internetsku stranicu www.udruga.bioteka.hr (u daljnjem tekstu Udruga.bioteka.hr) uređuju i održavaju članovi udruge Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti sa sjedištem u Zagrebu.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala Udruga.bioteka.hr priznajete da ste upoznati s ovim Uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumijete i prihvaćate.

Ukoliko niste suglasni s ovim uvjetima, ne koristite se sadržajem ni uslugama na ovim stranicama.

 

SADRŽAJ I USLUGE

Usluge i sadržaj koje pruža Udruga.bioteka.hr uključuju, ali nisu ograničene na tekst, fotografije, ilustracije, grafičke prikaze, softver, audio- i videouratke. Udruga.bioteka.hr zadržava pravo na promjenu, poboljšanja, odgodu, privremeni prestanak i prestanak prikazivanja ili pružanja bilo kojeg sadržaja i usluge, u bilo koje vrijeme, iz bilo kojeg razloga, bez prethodne najave. Vaša je odgovornost upoznati se sa svim promjenama na portalu Udruga.bioteka.hr. Nastavak korištenja sadržaja i usluga na ovim stranicama nakon izmjena, poboljšanja ili ukidanja predstavlja Vaš pristanak i suglasnost s istima.

Portal Udruga.bioteka.hr zadržava pravo na to da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju njegovi korisnici upotrebljava u promotivne svrhe.

 

VEZE (LINKOVI) S DRUGIM INTERNETSKIM STRANICAMA

Udruga.bioteka.hr sadrži veze s drugim internetskim stranicama (linkovi) koje su kreirale treće osobe. Udruga.bioteka.hr nema nadzor nad informacijama na drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti za sadržaj na internetskim stranicama koji su kreirale treće osobe. Korištenje takvih stranica podliježe Uvjetima korištenja mjerodavnima na tim stranicama i njima se koristite na svoj osobni rizik.

REGISTRACIJA I PONAŠANJE KORISNIKA

Ukoliko je na stranici moguća registracija, potrebno je navesti točne, potpune i važeće informacije.

Korisnik je dužan čuvati podatke o svome korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za sve sadržaje objavljene pod njegovim korisničkim imenom.

Korisnik se obvezuje da se neće koristiti sadržajem i uslugama portala Udruga.bioteka.hr u svrhu:

 

objavljivanja bilo koje radnje koja je ilegalna ili neautorizirana;

objavljivanja i/ili razmjene sadržaja koji je, lažan, uvredljiv, vulgaran, rasistički, šovinistički, pornografski, predstavlja govor mržnje ili je neprikladan na bilo koji drugi način;

lažnog predstavljanja kao druga pravna ili fizička osoba i/ili korisnik portala Udruga.bioteka.hr s ciljem zastrašivanja ili prijetnje;

objavljivanja i/ili razmjene osobnih podataka, korisničkog imena i/ili lozinki bilo kojih korisnika portala Udruga.bioteka.hr

objavljivanja, razmjene i/ili slanja sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;

reklamiranja i/ili traženja od bilo kojeg korisnika da kupuje ili prodaje bilo kakav proizvod i/ili uslugu, uključujući i prodaju ili prenošenje svog profila na drugu osobu;

korištenja sadržaja i usluga portala Udruga.bioteka.hr s ciljem reklamiranja ili prodaje bilo kakvog proizvoda i/ili usluge bilo kojem korisniku bez njegovog dopuštenja;

objavljivanja i/ili razmjene sadržaja ili komentara s linkovima koji vode na stranice na kojima se sadržaj upotrebljava u drugačije svrhe, a koje nemaju veze sa sadržajem;

miješanja u pravilan rad portala Udruga.bioteka.hr.

Udruga.bioteka.hr ima pravo odbiti registraciju, kao i ukinuti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga i prava, i to bez prethodne najave i/ili objašnjenja.

Udruga.bioteka.hr ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu sadržaja koji razmjenjuju posjetitelji. Svaki je korisnik osobno odgovoran za svoju interakciju sa ostalim korisnicima portala Udruga.bioteka.hr.

Udruga.bioteka.hr ima pravo, ali ne i obvezu, nadzirati rasprave korisnika.

 

MATERIJALI KOJE POŠALJU KORISNICI PORTALA UDRUGA.BIOTEKA.HR

Autorski radovi poslani portalu Udruga.bioteka.hr od strane korisnika mogu, bez isplaćivanja honorara autorima, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, biti objavljeni na internetskom portalu Udruga.bioteka.hr. Portal Udruga.bioteka.hr zadržava pravo na izmjene dobivenih materijala s ciljem pružanja kvalitetnije, točnije i pravodobnije usluge svojim korisnicima.

Portal Udruga.bioteka.hr ima pravo i na neobjavljivanje dobivenih materijala. U tom se slučaju obvezuje da neće razmjenjivati, objavljivati, prodavati i/ili slati dobiveni materijal trećim osobama bez prethodnog dopuštenja autora materijala.

Pošiljatelji takvih materijala jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da poslani materijal predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava.

 

AUTORSKA PRAVA

Sadržaj na portalu Udruga.bioteka.hr, izuzev sadržaja oglašivača, ustupljen je pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Croatia. Tekstovi objavljeni na portalu Udruga.bioteka.hr treće osobe mogu kopirati, prenositi, distribuirati i publicirati, uz obavezno jasno istaknuto ime autora/ice i izvora članka (portal udruga.bioteka.hr) te uz uvjet da treće osobe tekstove potom same ne zaštićuju autorskim pravom.

Ukoliko smatrate da su na portalu Udruga.bioteka.hr povrijeđena vaša autorska prava, kontaktirajte nas i, ako se ustanovi istinitost vaših tvrdnji, svi će sporni sadržaji biti uklonjeni s portala.

 

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

OVOM SE STRANICOM KORISTITE NA SVOJ VLASTITI RIZIK.

PORTAL UDRUGA.BIOTEKA.HR IMA ISKLJUČIVO SVRHU UPOZNATI JAVNOST S DJELATNOSTIMA, AKTIVNOSTIMA, PROJEKTIMA I POSLOVANJEM UDRUGE BIOTEKA.

PORTAL UDRUGA.BIOTEKA.HR NIJE ODGOVORAN KORISNIKU NI TREĆIM OSOBAMA ZA BILO KAKVU ŠTETU KOJA JE POVEZANA S KORIŠTENJEM SADRŽAJA I USLUGA NA PORTALU UDRUGA.BIOTEKA.HR ILI PROIZLAZI IZ NJEGA.

PORTAL UDRUGA.BIOTEKA.HR NIJE ODGOVORAN ZA IDENTITET KORISNIKA, UČINAK SADRŽAJA I USLUGA PORTALA UDRUGA.BIOTEKA.HR NA KORISNIKE, NITI ZA NAČIN NA KOJI KORISNICI INTERPRETIRAJU SADRŽAJ I USLUGE PORTALA UDRUGA.BIOTEKA.HR.

PORTAL UDRUGA.BIOTEKA.HR NE GARANTIRA KORISNICIMA TOČNOST, KORISNOST, POUZDANOST, PRAVOVREMENOST I AKTUALNOST SADRŽAJA I USLUGA TE NE UVJETUJE DA ĆE INTERNETSKE STRANICE I USLUGE PORTALA UDRUGA.BIOTEKA.HR FUNKCIONIRATI BEZ PREKIDA I POGREŠAKA.

MJERODAVNO PRAVO

U slučaju spora primjenjuje se mjerodavno pravo Republike Hrvatske.

 

IZMJENE UVJETA KORIŠTENJA

Udruga Bioteka zadržava pravo promijeniti ili dopuniti Uvjete korištenja bez najave.

Svaka promjena ili dopuna Uvjeta korištenja primjenjuje se od dana objavljivanja.

General information

Bioteka – association for promotion of biology and related sciences
Address: Vladimira Preloga 7, 10 000 Zagreb, Croatia

Bank Account Number: HR6723400091110426699, PBZ bank d.d.
SWIFT (BIC): PBZGHR2X

Founded in 2010.

 

Press

Publications
Press