Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Započeo je projekt „LORA – laboratorij održivog razvoja“

Udruga Bioteka je 1.6.2019. započela provedba projekta LORA koji će, u trajanju od 22 mjeseca, zajedno s partnerima, Osnovnom školom Borovje te udrugama BIOM i Hyla, provoditi s ciljem razvitka kvalitetnih programa obrazovanja o održivom razvoju, i to ostvarivanjem suradnje javnog i civilnog sektora u svim hrvatskim županijama.

„LORA – laboratorij održivog razvoja“ projekt je kojim će partneri izraditi i provesti program obrazovanja za održivi razvoj u suradnji s najmanje 21 osnovnom školom u svim županijama Republike Hrvatske.

Ambiciozan je ovo pothvat izrade individualiziranih obrazovnih programa, temeljen na specifičnim potrebama i zahtjevima svake osnovne škole, a uz to izradit ćemo i programe rada na području obrazovanja za održivi razvoj za tri partnerske udruge uključene u projekt. Na ovaj će način škole i udruge dobiti trajne i kvalitetne resurse za unapređenje edukacije iz područja održivog razvoja na razini cijele naše zemlje.

Obrazovni koncept podrazumijeva i višemjesečni, samostalni rad djece na projektima održivog razvoja u lokalnim sredinama koji će mentorirati ranije osposobljeni učitelj i djelatnici partnerskih udruga. Za njih će biti pripremljena šestodnevna edukacija o okolišnim, društvenim i ekonomskim elementima održivog razvoja s gostima predavačima iz Švicarske te iz niza hrvatskih relevantnih organizacija za održivi razvoj.

Okosnicu projekta čini 17 ciljeva održivog razvoja UN-a, o kojima će se tijekom projekta napisati i objaviti 17 autorskih članaka, a tema održivog razvoja bit će predstavljena i na završnom okruglom stolu i konferenciji za medije u Zagrebu.

____________________________________________________________

 

 

 

 

 

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost udruge Bioteka i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.