Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Započeo projekt “U društvu mikroba”

U  utorak 17. travnja 2018. sudjelovali smo na inicijalnom sastanku kojime je obilježen početak projekta “U društvu mikroba” koji Udruga Bioteka započinje u svojstvu partnera. Nositelj projekta, sufinanciranog iz sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška razvoju partnerstva organizacije civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja“ je Hrvatsko mikrobiološko društvo (HMD), a ostali partneri su Prirodoslovno-matematički, Prehrambeno-biotehnološki i Veterinarski fakultet te Hrvatsko katoličko sveučilište iz Zagreba, Medicinski fakultet iz Rijeke i Udruga BIUS.

Ciljevi projekta su ojačati stručne, analitičke i zagovaračke kapacitete HMD-a kroz suradnju s partnerskim institucijama, pridonijeti uspostavi održivih programa društveno korisnog učenja te poboljšati stjecanje znanja i vještina studenata aktivnim sudjelovanjem i stjecanjem praktičnih iskustava kroz društveno korisno učenje.

Bioteka će svoju ulogu u projektu ponajviše  imati u povezivanju edukativnih programa koji će nastati kao rezultat ovog projekta (a izradit će ih mentori s fakulteta), sa studentima i djecom, s kojima će studenti uz naše vodstvo raditi prilikom provedbe edukacije i implementacije društveno korisnog učenja.

Projekt traje od 19. ožujka 2018. do 18. siječnja 2020. godine, a u provedbi će sudjelovati Jelena Likić i Kristina Duvnjak.