Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Završen projekt Zelena sredina!

Kroz 12 interaktivnih radionica, učenici iz Osnovne škole Odra i Osnovne škole Ive Andrića imali su priliku istražiti kako mogu svakodnevnim aktivnostima pomoći zaštiti okoliša.

Učenici su na svakodnevnim primjerima istražili načine smanjenja količine otpada, te su zaključili kako je jedan od načina smanjenja količine otpada, osim recikliranja, i da svakom predmetu umjesto bacanja, pokušamo pronaći novu svrhu i predmet ponovno upotrijebiti na neki novi način.

Kupnjom u našem posebnom dućanu učenici su objasnili kako nam je plastika korisna u svakodnevnom životu, ali i zašto je plastika štetna za okoliš i naše zdravlje te koja su alternativna rješenja za zamjenu plastike. Za kraj su sastavili i plakate na kojima su pokušali što pravilnije razvrstati zadani otpad.

Aktivnostima na radionicama učenike smo potaknuli da se zainteresiraju za pitanja i probleme zaštite okoliša na drugačiji i inovativan način. Potaknuli smo ih i da već od osnovnoškolske dobi jačaju svoje stavove i vrijednosti, te prepoznavaju i rješavaju pitanja zaštite okoliša u lokalnim sredinama. 

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.