Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Znanstvene radionice ponovno u Zadru!

Udruga Bioteka iz Zagreba poziva svu zainteresiranu djecu od 7 do 12 godina da nam se pridruže na našim zabavnim edukativno-znanstvenim radionicama „Otključaj tajne živog svijeta – morska priča u Zadru!” 11. kolovoza 2017. u 10:00 sati na plaži Puntamika kod beach bara Bamboo. 

Kroz zabavne „uradi sam” aktivnosti na otvorenom (sakupljanje morskih životinja i algi) te kroz kreativne igre i pokuse upoznat ćemo bioraznolikost obalnog staništa. Projekt je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta kojim ona uče o bioraznolikosti morskog plićaka i opasnostima kojima su izloženi morski organizmi kada je u pitanju ljudska djelatnost te kako možemo proaktivno djelovati da zaštitimo prirodu, okoliš i lokalnu bioraznolikost.

Tijekom jednodnevne radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, upoznati s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i sakupljanjem morskih algi i biljaka.

Cilj radionica je upoznati bioraznolikost obalnog staništa te otkriti načine na koje možemo doprinijeti njenoj zaštiti i očuvanju. Radionice potiču učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad u djece te ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini).

Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 3 školska sata u što su uključeni povremeni odmori.

foto: Bioteka

Bioteka u pokretu edukativni je program Udruge Bioteka koji svake godine posjećuje lokalne sredine diljem RH. Ova fotografija snimljena je 2016. godine u Zadru.

 

O radionici

Mjesto: Zadar, Obala Kneza Domagoja, kod beach bara Bamboo, plaža Puntamika

Termin: 11. kolovoza 2017. (petak), 10:00 – 12:30 sati

Dobna skupina: 7 – 12 godina, do 25 sudionika

Cijena: besplatno

Prijave:  petra.peles@bioteka.hr ili 091/1922 – 448 (u prijavama navesti ime i prezime te starost djeteta i kontakt roditelja)

Napomene: Mole se roditelji da djeci pripreme užinu i piće za odmor u pauzama. U slučaju kiše radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću. Hvala!

          

****

Projekt ” Otključaj tajne živog svijeta – morska priča u Zadru!” sufinanciran je sredstvima Zadarske županije. 

logo: Zadarska županija