Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Besplatne radionice Udruge Bioteka u Zadru

Udruga Bioteka poziva sve zainteresirane da nam se pridruže na našim zabavnim i edukativnim znanstvenim radionicama „Ključ za život – morska priča” u Zadru, 26. i 27. kolovoza 2016.

 

Cilj projekta “Ključ za život – morska priča” je educirati djecu (dobne skupine 7-12 godina) o važnosti bioraznolikosti i očuvanja prirode s posebnim naglaskom na priobalni i obalni ekosustav (supralitoral i mediolitoral), kroz niz zabavnih “uradi sam” aktivnosti na otvorenom.

Tijekom jednodnevne radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, upoznati s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i skupljanjem morskih algi i biljaka.

Kroz kreativne aktivnosti, igre i pokuse djeca će upoznati termine kao što su bioraznolikost, stanište, hranidbena mreža, invazivne vrste, ekološki otisak, ali i razne biološke prilagodbe koje su organizmi razvili zbog života u obalnom i priobalnom području te načine na koji su organizmi ugroženi ljudskom djelatnošću.

img57a86e45df422

Cilj radionica je upoznati bioraznolikost lokalnih staništa, biljaka, algi, životinja i drugih živih bića kroz aktivno učenje u prirodi te otkriti načine na koje možemo doprinijeti njihovoj zaštiti i očuvanju. Radionice također potiču učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad u djece te ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini). Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 3 školska sata u što su uključeni povremeni odmori.

Naziv radionice: Ključ za život – morska priča!

Mjesto odvijanja: Zadar, Obala Kneza Domagoja, kod beach bara Bamboo, plaža Puntamika

Termini odvijanja:

26. kolovoza 2016. (petak), 17:00h – 20:00h

27. kolovoza 2015. (subota), 10:00 h – 13:00h

Dobna skupina: 7 -12 godina, do 25 sudionika u danu

Cijena: besplatno

Prijave:  e-mail: kristina.duvnjak@bioteka.hr , u prijavama navesti ime i prezime djeteta, starost i kontakt roditelja.

 Napomene:

Molimo roditelje da djeci  pripreme užinu i piće za odmor u pauzama.

U slučaju kiše radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću. Hvala!

________________________

Projekt “Ključ za život – morska priča” sufinanciran je sredstvima grada Zadra. Zahvaljujemo na potpori! 

Grad Zadar (foto:grad-zadar.hr)