Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Besplatne znanstvene radionice za osnovnoškolce u Splitu!

Udruga Bioteka i Grad Split nastavljaju uspješnu suradnju te ponovno dolazimo u popularni grad s novim zanimljivim programom za njegove osnovnoškolce/ke!

Projekt „AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu“ projekt je informiranja i edukacije o upravljanju, održivom korištenju i zaštiti okoliša i prirode, s posebnim osvrtom na interakciju flore, faune i čovjeka te njihova utjecaja na nastupajuće klimatske promjene. Cilj projekta je kroz upoznavanje bioraznolikosti vrsta lokalnog područja te osnaživanje djece za prepoznavanje i rješavanje različitih okolišnih pitanja podići svijest djece o važnosti zaštite prirode i okoliša te potaknuti promjene u njihovu svakodnevnom životu.

Edukacijske aktivnosti se provode kroz niz edukativnih, zabavnih i problemski orijentiranih ”uradi sam” aktivnosti na otvorenom. Tijekom dvosatne radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, rotirati u sudjelovanju u radionicama koje će na kraju interaktivno spojiti u cjelinu. Obrađivat će teme poput bioraznolikosti lokalnih biljaka i životinja (koristeći biološku istraživačku opremu (lovke, dalekozore, mreže, lupe, mikroskope…)), a za njih će ranije biti pripremljeni terenski dnevnici, edukacijski materijali, istraživački protokoli i determinacijski ključevi prilagođeni uzrastu.

Osim toga, očekujemo da će djeca naučiti kritički razmišljati, funkcionirati u timu i doživjeti istraživački rad iz prve ruke. Uz obilje novog znanja, djecu očekuju i timske, kreativne igre, zabavna i opuštena atmosfera te mnoštvo zabave na otvorenom, u prirodi. Pozivamo sve roditelje da prijave svoje zainteresirane osnovnoškolce/ke, a osnovne informacije o radionici, pročitajte u nastavku.

 

INFORMACIJE O RADIONICI

Naziv: AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu u Splitu!

Mjesto odvijanja: Plaža Ježinac, Šetalište I. Meštrovića (lokacija – https://goo.gl/maps/X1BMY1bYqYQ2)

Termini odvijanja:

  • listopada 2018. (nedjelja), 8:30 h – 10:30 h
  • listopada 2018. (nedjelja), 10:30 h – 12:30 h

Dobna skupina: 6 – 12 godina, do 25 sudionika po radionici

Cijena: besplatno

Prijave ispunjavanjem obrasca – https://goo.gl/forms/OvAyzJbs1WYESRc23

 

NAPOMENE:

Molimo djecu da ponesu užinu i piće za odmor tijekom radionice.

U slučaju kiše, radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću. Hvala!

Ukoliko imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte na petra.peles@bioteka.hr ili 091/19-22-448.

Slikovni rezultat za grad split grb

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Splita.