Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Bili smo na izobrazbi u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Jelena Likić, predsjednica Udruge Bioteka, sudjelovala je na radionicama “Društveno poduzetništvo: od teorije do prakse” i “Kvalitetna priprema prijava na ESF natječaje” u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u Zadru. Izobrazba je organizirana za korisnike  institucionalne podrške Nacionalne zaklade u sklopu IMPACT centra u Zadru 11. i 12. travnja 2018. 

Radionicu  “Društveno poduzetništvo: od teorije do prakse” vodio je Darko Ciglar iz čakovečke ACT grupepri čemu je polaznicima približio glavne pojmove iz ovog područja te prikazao primjere dobre prakse društvene ekonomije i društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i svijetu s ciljem ohrabrivanja udruga za proširenjem svojih djelatnosti u ovom smjeru.

Zvjezdana Schulz Vugrin iz riječke udruge SMART – udruga za razvoj civilnog društva  Lejla Šehić Relić iz Volonterskog centra Osijek održale su dvodnevnu radionicu  “Kvalitetna priprema prijava na ESF natječaje” te sudionike upoznale s procesom, metodologijom i korisnim praktičnim savjetima za uspješnu prijavu na  natječaje Europskog socijalnog fonda. Posebice je ovo važno za udruge korisnice insitucionalne podrške Nacionalne zaklade koje su i ugovorno vezane ostvariti barem jedan EU projekt tijekom trogodišnjeg razdoblja institucionalne podrške.

Završno su Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade, Marija Boltek, zamjenica za razvojne programe, i Luka Bogdan, zamjenik za programe Europske unije, detaljnije informirali o korištenju Europskog socijalnog fonda za organizacije civilnoga društva te odgovarali na konkretna pitanja sudionika. 

 

_________________________________________________________________________________

mali_rgb (1)

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Objavu ovog članka omogućila je financijska podrška Nacionalne zaklade  za razvoj civilnoga društva.

 Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost  autorice i nužno ne izražava stajalište Nacionalne zaklade.

________________________________________________________________________________