Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Bili smo u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju!

U okviru projekta PANDA 2 – projektna nastava za darovitu djecu, Bioteka je organizirala posjet Hrvatskom prirodoslovnom muzeju gdje smo uz stručno vodstvo saznali mnoštvo zanimljivih informacija o izlošcima i tajnama koji oni skrivaju ili otkrivaju.

Posjet Hrvatskom prirodoslovnom muzeju isplaniran je u okviru projektnog modula Geologija, geofizika i klimatologija, a naglasak ovog posjeta bio je na istraživanju geološko – paleontološkog postava muzeja. U tome nam je pomogla viša kustosica Sanja Japundžić koja nas je upoznala s brojnim vrijednim fosilima kao što su zbirke fosilnih riba, školjkaša, ježinaca amonita, fosilnih bilja itd.

Posjet muzeju nadovezao se na održane radionice iz spomenutog modula u kojem su djeca proučavala kako su nastali kontinenti, stijene te kako izgleda Zemljina unutrašnjost. Znanja koja su djeca stekla o micanju tektonskih ploča i oblikovanju kontinenata pomogla su im prilikom obilaska muzeja da shvate kako su i na koje sve načine fosili mogli nastati te kako su ih paleontolozi uspjeli pronaći.

Drugi PANDA 2 teren održan je u četvrtak 29. ožujka 2018. g. od 18 do 19. 30h, a kako nam je bilo, pogledajte u fotogaleriji.

 

 

 


 mali_rgb (1)

 

 

 

 

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti korisnica je financijske podrške

Nacionalne  zaklade u području  izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018.

Objavu ovog članka omogućila je financijska podrška Nacionalne zaklade  za razvoj civilnoga društva.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost  autorice i nužno ne izražava stajalište Nacionalne zaklade.