Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Bioteka posjetila Sveti Martin na Muri

U srijedu 19. rujna 2018. Biotekin tim gostovao je na samom sjeveru Hrvatske. U općini Sv. Martin na Muri održali smo radionice iz projekta “AKTIV – obrazovanje djece za okoliš i prirodu u općini Sv. Martin na Muri” za 3. i 4. razred osnovne škole.

Tijekom radionica najveću smo pažnju posvetili interakciji flore, faune i čovjeka te njegovom utjecaju na nastupajuće klimatske promjene. Edukacijske aktivnosti izvodile su se kroz niz edukativnih, zabavnih i problemski orijentiranih ”uradi sam” aktivnosti. Za kraj, projektom smo se osvrnuli na upravljanje, održivo korištenje i zaštitu okoliša i prirode u RH, što smo temeljili na stvarnim, korisnim i primjenjivim primjerima iz područja života i rada u zaštićenim područjima te primjerima pozitivnih i negativnih utjecaja ljudi na okoliš.

Projekt je dio programa „Bioteka u pokretu!“ koji se provodi već šestu godinu zaredom u Zagrebu i drugim dijelovima Hrvatske. Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima općine Sveti Martin na Muri. Zahvaljujemo na potpori!