Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Čestitamo pobjednicima treće sezone Malih ekologa!

Nakon duge godine, stotina kreativnih prijava, vaših video uradaka i prekrasnih fotografija koje ste nam poslali, došao je dugo očekivani tren! PROGLAŠENJE POBJEDNIKA!


Podsjetimo, udruga Bioteka u suradnji s trgovačkim lancem Emmezeta već treću godinu zaredom organizira nagradni natječaj “Mali ekolozi – velike nagrade!” za sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj.

 U prve dvije godine natječaja, sudjelovala su 389 razredna odjeljenja osnovnih škola. Zadatak nagradnog natječaja „Mali ekolozi – velike nagrade!“bio je osmisliti novi projekt vezan uz zaštitu okoliša i prirode u školi i/ili sredini u kojoj se nalaze. Naravno, učitelji i profesori mogli su malo pomoći, ali školarci su trebali većinu posla obaviti sami. Prvi krug natječaja, čije prijave su trebale stići do 31. siječnja 2016. obuhvaćao je razradu ideje eko-projekta kojeg se želi provesti.

Povjerenstvo

Tročlano povjerenstvo: K. Duvnjak, B. Jokić i S. Školnik izabrali su pobjednike

Ove godine, projekte ideje trebalo je prijaviti putem službene internetske stranice nagradnog natječaja,http://www.mali-ekolozi.hr, a za daljnju provedbu odabrano je 248 prijava iz osnovnih škola diljem Lijepe Naše od kojih je njih 17 ušlo u zadnji krug natjecanja. Procjenjujemo kako se u natječaj do sada uključilo više od 10.000 osnovnoškolske djece!

Konkurencija je bila jaka, a najbolji projekte odlučilo je točlano povjerenstvo u sastavu: Slobodan Školnik, predsjednik uprave Emmezeta, dr. sc. Boris Jokić, znanstveni suradnik u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja pri Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu i Kristina Duvnjak, izvršna direktorica Udruge Bioteka.

Koja tri projekta su najbolja, pogledajte ovdje.