Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Dođite na okrugli stol o potencijalima darovite djece!

U sklopu provedbe projekta „PANDA 3 – projektna nastava za darovitu djecu“ Udruga Bioteka organizira okrugli stol „Darovita djeca: potencijal koji može preobraziti Hrvatsku u suvremenije društvo“. Okrugli stol će se održati u ponedjeljak, 20. svibnja 2019. u Travel&Technology HUB-u Gacka 16, Gacka ulica 16, 10000 Zagreb s početkom u 10 sati.

Cilj okruglog stola je povećanje vidljivosti i podizanje svijesti javnosti o potrebama darovite djece, kao i otvoriti raspravu o potencijalima njihova odgoja i obrazovanja. Raspravljat će se o metodama prepoznavanja darovitih učenika, edukativnom sadržaju koji treba odgovarati njihovim potrebama, primjerima iz prakse te o važnosti edukacije učitelja za rad s darovitom djecom.

 

Prije okruglog stola uvodno predstavljanje projekta „PANDA 3“ održat će Jelena Likić, predsjednica udruge Bioteka, događaj će moderirati novinarka HRT-a Irena Plejić Premec, a u raspravi će sudjelovati predstavnica zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje te relevantne stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom rada na području odgoja i obrazovanja darovite djece.

  • Ksenija Ranogajec Benaković, prof. psihologije, udruga Vjetar u leđa
  • Sara Ščurić, mag. prim. educ., OŠ Kralja Tomislava
  • Kristina Duvnjak, prof. biologije, voditeljica programa edukacije udruge Bioteka
  • mr. sc. Katarina Milković, prof., pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba

Nakon rasprave predviđeno je i uključivanje publike te poticanje šire rasprave na temu neiskorištenih potencijala, potreba i problema darovite djece u Hrvatskoj, stoga ovim putem pozivamo sve koji rade s darovitom djecom, njihovi su roditelji ili su na drugi način involvirani u njihovu svakodnevicu da nam se pridruže i daju svoj doprinos ovoj u javnosti podzastupljenoj temi.

Događanje je besplatno i otvoreno za javnost i medije, predviđeno trajanje je oko 2 sata, za sudionike su nakon okruglog stola osigurani sitni zalogaji i osvježenja, a sve zainteresirane molimo da svoj dolazak potvrde na e-mail adresu kontakt@bioteka.hr ili putem događanja na Facebooku.