Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

I udruga Bioteka sudjeluje na 12. Festivalu znanosti!

Novi Festival znanosti, uz središnju temu ”valovi”, od 7. travnja 2014. donosi nam veliki broj radionica, prezentacija, predavanja, izložbi. Otkrijte u nastavku koji nas sve besplatni sadržaji očekuju!

Navedimo uvodne riječi iz programske knjižice (i stihove velikog hrvatskog pjesnika A. B. Šimića). Poput pjesnika i znanstvenici su “vječno treptanje u svijetu”. I oni “idu zemljom, naslanjajući uho na ćutanje što ih okružuje i muči i njihove oči velike i nijeme uvijek rastu pored stvari”. Njihovo se treptanje ili kako bi rekli fizičari titranje prenosi svima nama u Hrvatskoj Festivalom znanosti već dvanaestu godinu. Prenošenje titranja zovemo val, a valovi su eto tema 12. festivala znanosti.

Cijeli tjedan znanosti

Valovi festivala zapljusnuti će od 7. do 12. travnja 2014. rekordnih 15 hrvatskih gradova: Dubrovnik, Krapina, Lošinj, Osijek, Požega, Pula, Rab, Rijeka, Sisak, Slavonski Brod, Split, Trilj, Varaždin, Zadar i Zagreb.

Pozivamo vas i ove godine na tu valnu frontu, neka vas sustignu valovi znanstvene kreativnosti i zatitraju u vama oduševljenje znanošću i nadu u boljitke koje ona može donijeti…

Sadržaji su prilagođeni različitim dobnim skupinama, a cjeloviti program Festivala znanosti možete vidjeti na linku: Festival znanosti program.

U Tehničkom muzeju, Festival će biti otvoren za posjetitelje od ponedjeljka 7. do subote 12. travnja 2014., u vremenu od 10 do 21 sat.

 

SVI SADRŽAJI SU BESPLATNI ZA POSJETITELJE!

 

I ”Bioteka u pokretu” sudjeluje na Festivalu!

Bioteka u pokretu sudjeluje na Festivalu znanosti u Velikoj dvorani Tehničkog muzeja u Zagrebu, i to sa dvije radionice – u srijedu 09. travnja i u četvrtak 10. travnja. Djeca mogu sudjelovati na radionici pod nazivom: Skrivene boje lišća – Jesu li listovi zaista te boje koju vidimo? Radionicu vodi naša profesorica Kristina, a namijenjena je predškolskom uzrastu, nižim razredima osnovne škole te 5. i 6. razredu osnovne škole. Vidimo se na Festivalu!

 

Više informacija uskoro će biti dostupno na ovom linku.