Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Ljetni znanstveni kamp 2017. u Malom Lošinju

Udruga Bioteka iz Zagreba i ove godine dolazi u Mali Lošinj. Četvrtu godinu zaredom Bioteka surađuje s Plavim svijetom kako bi djeci omogućila da postanu pravi mali znanstvenici na nekoliko dana. Ove godine organiziramo dvodnevni kamp za osnovnoškolce koji su znatiželjni pogledati što im to ljetni znanstveni program može ponuditi.

Pozivamo svu zainteresiranu djecu od 6 do 12 godina da nam se pridruže na našim zabavnim edukativno-znanstvenim radionicama 21. i 22. kolovoza 2017. na otvorenom prostoru Oporavilišta za kornjače u Sunčanoj uvali. Vrijeme održavanja radionica bit će objavljeno naknadno na internetskoj stranici Udruge Bioteka te Facebook stranici Udruge.

Ovim projektom se znanost želi približiti i popularizirati najmlađem uzrastu kroz program kojeg krase različiti pokusi i radionice koje djeca rade samostalno kako bi do odgovora došla kritički i logički promišljajući, a sve uz mnoštvo didaktični osmišljenih igara, zabavnih aktivnosti na otvorenom i timskog rada djece. Na radionicama će svako dijete dobiti priliku samostalno izvesti eksperiment iz područja botanike, zoologije, svijeta molekula, čovjeka ili zaštite okoliša.

Program Bioteka u pokretu (foto: Bioteka)

Cilj radionica je kroz različite „uradi sam” pokuse i aktivnosti te kroz igru i zabavu kakve pružaju kampovi približiti znanstvene teme djeci na zabavan način te na taj način popularizirati znanost među osnovnoškolskim uzrastom.

Radionice potiču učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad u djece te ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini).

Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 3 školska sata u što su uključeni povremeni odmori. 

O znanstvenom kampu

Mjesto: Mali Lošinj, Oporavilište za kornjače, Sunčana uvala b.b.

Termin: 21. i 22. kolovoza 2017. (ponedjeljak i utorak), vrijeme održavanja radionica objavit ćemo naknadno na internetskoj stranici Udruge Bioteka te Facebook stranici Udruge.

Dobna skupina: 6 – 12 godina, do 25 sudionika

Cijena: besplatno

Prijavepetra.peles@bioteka.hr ili 091/1922-448 (u prijavama navesti ime i prezime, dob djeteta i kontakt roditelja)

Napomene: Mole se roditelji da djeci pripreme užinu i piće za odmor u pauzama. U slučaju kiše radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću. Hvala! 

 ***

Projekt ” Ljetni znanstveni kamp 2017. u Malom Lošinju” sufinanciran je sredstvima Grada Malog Lošinja.

Grb Malog Lošinja

Zahvaljujemo Gradu na potpori!