Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Peta godina PANDA projekta!

Nakon uspješno provedenih četiri PANDA projekta, s osmjehom na licima nastavljamo planirati i organizirati peti nastavak ovog projekta.

PANDA 5 – projektna nastava za darovitu djecu je inovativan edukacijski projekt koji u sinergiji civilnog, privatnog i javnog sektora uključuje rad s osnovnoškolskom djecom za koju je, sukladno psihologijskom testiranju, otkriveno da pripadaju u skupinu darovite djece. Projekt se metodološki oslanja na istraživačku i projektnu nastavu, a ove godine polaznici nastavljaju istraživati brojne i raznolike STEM teme, poput klimatskih promjena, brojnih fizikalnih koncepata, znanstvene pismenosti, robotike, umjetne inteligencije itd.   pismenosti, robotike, umjetne inteligencije itd.  Mentori darovite djece tijekom ovih istraživanja predstavljaju volonteri –  znanstvenici i djelatnici iz različitih javnih institucija te privatnih tvrtki, koji u suradnji s našom udrugom, stvaraju edukativne programe u skladu s potrebama darovite djece. Ovakva međusektorska suradnja za dobrobit djece rijedak je i hvalevrijedan primjer na području odgoja i obrazovanja u našoj zemlji.

Partneri projekta su osnovne škole Stjepana Bencekovića i Borovje čija darovita djeca sudjeluju u ovom projektu, zajedno s redovnim polaznicima Biotekinih programa. Višegodišnji partner ovog projekta je i udruga „Vjetar u leđa“ čiji psiholozi kroz razna predavanja i radionice približavaju specifične odgojno – obrazovne potrebe darovite djece njihovim roditeljima i učiteljima.

Projekt PANDA 5 – projektna nastava za darovitu djecu sufinanciran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.