Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Solidarnost na djelu – donacija za osnovnu školu „Ivan Filipović“ u Račinovcima

Učenici škole „Anton Fugger“ iz Babenhausena u Njemačkoj čuli su od svog ravnatelja Martina Ristera za veliku prirodnu katastrofu (poplavu) u Hrvatskoj, koja je pogodila i područje Račinovaca u svibnju prošle godine. Također, bili su upoznati sa sudbinama koje su zadesile njihove vršnjake, nakon čega nisu oklijevali te su odmah organizirali prikupljanje donacija za pomoć stradalima, prije svega svojim vršnjacima.

Nakon kratkog vremena, učenici su prikupili simboličan iznos od 300 EUR  te su ga odlučili donirati jednoj od poplavama pogođenih osnovnih škola u Hrvatskoj. Izborom udruge Bioteka predložena je OŠ „Ivan Filipović“ u Račinovcima.U dogovoru s ravnateljicom Jelom Pavlović, odlučeno je da će se donirani novac potrošiti na kupnju sportske opreme koja će biti potrebna u školskoj sportskoj dvorani.

Posrednik donacije je Udruga Bioteka, koja je ove godine uključena u međunarodni projekt nazvan “MINT Exchange“ kojemu je voditelj Centar za mlade JUBI (Schwabishe Jugendbildungs und Begegnungsstatte Babenhausen) iz Babenhausena u Njemačkoj. U sklopu ovog projekta došlo je do suradnje koja je rezultirala navedenom donacijom onima kojima je to najpotrebnije, djeci.

Nadamo se da ovo nije jedina suradnja ovih institucija te da će se ona nastaviti i na mogućim novim projektima što će sigurno učvrstiti dobre odnose svih sudionika. Također, da će se nastaviti razmjena informacija i druženje između djece koja su sudjelovala u ovoj akciji što bi u konačnici moglo rezultirati novim sličnim projektima.