Mjesečni raspored

28.5.  – 1.6.2018.

Naziv radionice

Radionica vani – biljke!

Radionica vani – životinje!

Misija H20

Uhvati me ako možeš

Leti, leti daleko

Opis radionice

Ključ u ruke i idemo u obližnji park. Ne mislimo na ključ koji otključava vrata, nego ključ koji  otključava čarobni svijet biljaka.

Saznat ćeš što to studenti biologije zovu “puva” i čemu to služi u ovoj radionici hvatanja životinja!

Kako je to biti voda? Kao pravi istraživač otkrit ćeš tko sve može zaprljati vodu i kako tomu doskočiti.

Dugački, kratki, tanki, debeli, ravni, zavinuti – sve su to različiti oblici ptičjih kljunova. Tvoj zadatak je otkriti koji kljun “jede” koji tip hrane…kako?

Izaberi sjemenke različitih vrsta biljaka i pokusom utvrdi načine raspostranjivanja biljaka. Otkivamo zašto su biljke lukave!

Dan u tjednu

Ponedjeljak, četvrtak ili petak

Vrijeme

18 – 19 h

18 – 19h

Cijena

50 kn

60 kn

40kn

2. NAPREDNI PANDA PROGRAM

Svakog drugog utorka ili srijedu od 18 do 20h.

STEM radionice kreirali su profesori biologije, inženjeri biologije i zaštite okoliša te stručnjaci s Prirodoslovo-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, tj. Agencija za odgoj i obrazovanje detaljno je proučila ove radionice te izdala odobrenje kojim se one proglašavaju vrijednim edukativnim projektom kojim se potiče izvaninstitucionalno obrazovanje.