Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Besplatni tjedan radionica za djecu u Bioteki!

Udruga Bioteka partner je na prvom projektu društveno korisnog učenja na području mikrobiologije u Republici Hrvatskoj nazvan “U društvu mikroba”. Voditelj projekta je Hrvatsko mikrobiološko društvo, a ostali partneri su Prirodoslovno-matematički, Prehrambeno-biotehnološki i Veterinarski fakultet te Hrvatsko katoličko sveučilište iz Zagreba, Medicinski fakultet iz Rijeke i Udruga BIUS. Studenti navedenih fakulteta, zajedno sa svojim mentorima, aktivno su se uključili u ovaj projekt, a među brojim aktivnostima koje su proveli, ističe se i priprema popularno-znanstvenih, mikrobioloških radionica za osnovnoškolsku djecu.

Bioteka, kao udruga koja već 10 godina doprinosi izvaninstitucionalnom odgoju i obrazovanju, svojim znanjem i iskustvom doprinijela je i usmjerila mentore i studente da mikrobiološke radionice osmisle u skladu s metodičko – pedagoškim metodama rada s djecom. U rezultatima ove suradnje, vjerujemo kako će, najviše  uživati osnovnoškolci koji na ovim zabavnim radionicama mogu sudjelovati 11. studenog, 12. studenog, 14. studenog te 18. studenog od 18 h u udruzi Bioteka (Vladimira Preloga 7).

Radionice će na zabavan, interaktivan i poučan način upoznati djecu s mikrobiološkim “stvorenjima” – od onih “dobrih” koji nam pomažu u proizvodnji hrane do upoznavanja virusa gripa ili bakterija koja uzrokuju bolesti. Kroz zabavne igre i aktivnosti, mikroskopiranja, izrade modela te pokuse, djece će se upoznati s mikrobima i prikladno za ove jesenske mjesece, naučiti kako spriječiti zaraze i širenje bolesti u svom okruženju. Iako su teme radionica vezane za mikrobe, radionice su u potpunosti sigurne za djecu.

Radionice su namijene djeci od 8 do 12 godina, a dijete možete prijaviti na jednu ili više radionica. Broj mjesta je ograničen na 12 djece pa se prijavite što prije!

 

Raspored radionica:

Ponedjeljak, 11. 11. 2019., 18.00 – 19.30 h, Svijet na granici života – virus gripe

Utorak, 12. 11. 2019., 18.00 – 19.00 h, Sva lica meningokoka

Četvrtak, 14.11. 2019., 18.00 – 19.30 h, Antibiotici vs. superbakterije: bitka je tek počela

Ponedjeljak, 18. 11. 2019., 18.00- 19.00 h, Bolesti koje uzrokuju gljivice kod ljudi i životinja/Mogu li nam gljive nauditi? *

 

Pozivamo roditelje da prijave svoju djecu od 8 do 12 godina, putem ovog linka:

PRIJAVA

Hvala svima na sudjelovanju!

 

*za edukativne potrebe, na ovoj radionici prisutan je pas