Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Bioteka dovela znanost u Čepin!

Bioteka je u pokretu! Projekt „Otključajmo tajne živog svijeta!” donijeli smo i u Općinu Čepin! Svi mali avanturisti, prirodnjaci ili klinci koji ne mogu prestati raditi različite pokuse u kuhinji „došli su na svoje“!

Glavni cilj projekta je bio omogućiti osnovnoškolskog djeci učenje o bioraznolikosti vrsta lokalnog područja te podići svijest djece o važnosti zaštite prirode i okoliša.  Ovim projetkom nadopunili smo nastavu prirode pomoću praktičnog rada s djecom, poticali smo učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje i timski rad u djece. Također, ukazali smo djeci na ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način u kojem je potrebno smanjiti ekološki otisak na lokalnoj i globalnoj razini. Informirali smo djecu i o mogućnostima korištenja interneta, specifično portala Bioteka.hr, u njihovu daljnjem obrazovanju. Ovim projektom povećana je i kvaliteta izvaninstitucionalnog obrazovanja u Hrvatskoj te se nadamo, da će ga dovesti i u brojna druga mjesta, općine i gradove u 2018.!

Radionica je održana 1. prosinca u 13:00 h sati u OŠ Miroslava Krleže, a vodili su ju stručni edukatori iz udruge Bioteka. Hvala svima na sudjelovanju!

ČEPIN FOTKA

 

Radionica se održala uz financijsku podršku Općine Čepin.