Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Biotekine radionice u Sv. Martinu na Muri!

Projekt „Otključaj tajne živog svijeta!” gostovao je i u Sv. Martin na Muri čime se ova općina priključila brojnim gradovima, naseljima, selima i mjestima u kojima je naša Bioteka dovela svoje znanstvene radionice. Djeca su kroz igru, zabavne radionice i stručno vodstvo naučila i produbila znanje o živom svijetu u njihovom naselju.

Mali avanturisti između 7 i 12 godina okupili su se 22. listopada u 11:00 sati kako bi otkrili koja se to sve živa čudesa kriju u njihovom lokalnom području! Ni loše vrijeme nije spriječilo ove osnovnoškolce da izrade lovke za kukce, određuju biljne vrste, zaprljaju ruke, rasprave o biološkoj raznolikosti te se upoznaju s uzorcima životinjskih preparata raznih vrsta. Radionica je bila besplatna za sve sudionike, a na njoj je sudjelovalo 22 djece. Kako se djeci svidjela radionica, najbolje govore rezultati evaluacijskih listića.

fotka evaluacije

A – Radionice mi je bila zanimljiva

B – Voditeljica jasno i razumljivo objašnjava pojmove u radionici

C – Shvaćam kako napraviti zadatak i što se njime želi postići

D – Atmosfera na radionici je radna, ali zabavna i opuštena

E – Zadaci u radnim listovima jasno su i razumljivo napisani

F – S lakoćom rješavam radne materijale

G – Ako mi nešto nije jasno, osjećam se slobodnim/om pitati nejasnoće

H – Želim pohađati još ovakvih radionica

 sdrSudeći po evaluacijskim listićima, vidljivo je kako djeca zaista žele sudjelovati na ovakvim radionicama. Čak su se svi jednoglasno složili ( i s najvišom ocjenom ocijenili!) kako žele pohađati još ovakvih radionica, kako su im one zanimljive te da im se sviđa atmosfera na radionicama, što je zaista sjajan rezultat za projekt.

Ovakvi rezultati evaluacije slični su bili i u drugim mjestima gdje smo održali radionice. Time se potvrđuje silna potreba za provođenjem ovakvih i sličnih projekata te se nadamo da će se oni raširiti i na ostale gradove, općine i mjesta gdje još nisu održana.

sv martin na muri grb

Projekt „Otključaj tajne živog svijeta!“ proveden je uz financijsku podršku Općine Sv. Martin na Muri. Zahvaljujemo na potpori!