Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

Bioteka ponovno dolazi u Dubrovnik

Udruga Bioteka i Grad Dubrovnik nastavljaju uspješnu suradnju te ponovno dolazimo u popularni grad s novim zanimljivim projektom za njegove školarce/ke! Ove godine polaznici će izrađivati  3D modele na temu upravljanja, održivog korištenja i zaštite okoliša, s posebnim osvrtom na čovjeka te njegov utjecaj na klimatske promjene.

Tijekom radionica sudionici će, radeći u malim timovima, izrađivati 3D modele koji će im pomoći u razumijevanju klimatskih promjena i uzročno-posljedičnih veza utjecaja čovjeka i njegovih aktivnosti na okoliš. Edukacijske aktivnosti se primarno provode kroz niz edukativnih, zabavnih i problemski orijentiranih ”uradi sam” aktivnosti na otvorenom. Teme koje će se obrađivati na radionicama su sljedeće:

  • globalno zatopljenje
  • efekt staklenika
  • kisele kiše
  • kruženje vode u prirodi
  • obnovljivi izvori energije
  • utjecaji odlaganja otpada na okoliš i dr.

Za kraj, projektom ćemo se osvrnuti na interakciju čovjeka i okoliša u upravljanju, održivom korištenju i zaštiti okoliša i prirode u RH, što ćemo temeljiti na stvarnim, korisnim i primjenjivim primjerima iz područja života i rada u zaštićenim područjima RH i EU te primjerima pozitivnih i negativnih utjecaja ljudi na okoliš. Edukacija o budućnosti našeg planeta važna je za svakog čovjeka koji je neodvojivi dio naše planete, a posebno za mlade generacije koje će se suočiti s brojnim izazovima u svojoj budućnosti na ovom području.

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Dubrovnika.

Grb grada Dubrovnika